O sa-l prinda alegerile locale sub control judiciar!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 11.04.2016 17:28 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Sectia de combatere a coruptiei au pus in mişcare acţiunea penala şi au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, faţa de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepresedinte PNL, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte PNL, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti.
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani.
Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.