Omul SRI-ului si al PSD-ului din Parlament va face INCHISOARE cu EXECUTARE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.01.2016 20:08 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul şi l-a condamnat definitiv la doi ani inchisoare cu executare pentru savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa pe deputatul PSD Ion Stan, menţinand astfel condamnarea data in prima instanţa in martie 2015.

In perioada 12 -14 noiembrie 2012, inculpatul Stan Ion, deputat in Parlamentul Romaniei, a solicitat unui denunţator 130.000 lei, bani destinaţi achiziţionarii combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum şi achiziţionarii de produse alimentare ce urmau a fi imparţite in preajma alegerilor parlamentare.
Inculpatul Stan Ion a pretins banii lasand sa se inţeleaga ca are influenţa asupra unor funcţionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrari, de catre firmele controlate direct sau indirect de denunţator.
In zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan Ion a primit, prin intermediul şoferului sau, Sarca Florin, patru tranşe a cate 15.000 lei fiecare (in total 60.000 lei) o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi imparţite in campania electorala.
In perioada mai-noiembrie 2009, inculpatul Stan Ion, avand funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Damboviţa a PSD, in baza unei pretinderi anterioare, a primit, in mod indirect, in beneficiul formaţiunii politice din care face parte, de la acelaşi denunţator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 535.000 lei.
In schimb, inculpatul l-a lasat pe denunţator sa creada ca are influenţa asupra unor funcţionari, respectiv primari ai unor localitaţi din judeţul Damboviţa, astfel incat ar putea sa determine acele primarii sa incheie contracte cu firme controlate direct sau indirect de catre denunţator.

Ion Stan, pe langa deputat ales in judeţul Damboviţa pe listele PSD, a facut parte mulţi ani din... Comisia comuna permanenta a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitaţii SRI...

Şi, in cauza, cum s-a intamplat mai la toate cazurile DNA. nu se mai spune ca procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informaţii...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.