ORGANIZATIILE CIVICE din ROMANIA multumesc public, in strada, MAGISTRATILOR CURAJOSI si INTEGRI...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 11.10.2017 08:44 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In perioada 13 - 15 octombrie, va avea loc, la Sibiu, prima Adunare Generala a a ONG-urilor civice din Romania, organizat de "Contract Romania" - confederatie de asociatii, fundatii si grupuri civice informale.

Initiativa Timisoara, spune Laurentiu Stefanescu - presedinte, este membru fondator al acestei prime structuri de ONG-uri civice din Roamania, formata din 28 de asociatii, federatii si grupuri civice informale, existente in 10 judete le tari plus Bucuresti.

Contract Romania este o retea de organizatii non guvernamentale, cu o structura functionala, non ierarhica, care functioneaza in baza unui contract si a unui program, ce au in comun un numar de principii si valori

Discutiile din cadrul Adunarii Generale vor avea in prin plan solutiile de consolidare a structurii la nivel national, primirea de noi membri, precum si actiunile comune care urmeaza a le desfasura in viitor.

In cadrul desfasurarii evenimentelor de la Sibiu vor participa si alte asociatii, fundatii, grupuri de actiune civica, in calitate de invitati.

Pe de alta parte, 32 de organizaţii şi mişcari civice saluta iniţiativa Forumului Judecatorilor din Romania, care a cerut public, printr-un memoriu adresat Guvernului, retragerea proiectului de modificare a Legilor Justiţiei promovat de ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Membri ai organizaţiilor semnatare vor fi prezenţi pe 11.10.2017, incepand cu ora 08:00, in faţa Tribunalului Bucureşti, pentru a le spune tuturor magistraţilor curajoşi şi integri: "3500 MULŢUMIM !".
Aceeaşi acţiune va avea loc şi in faţa tribunalelor sau judecatoriilor din Arad, Galaţi, Timişoara, Craiova, Constanţa, Sibiu, dar şi in alte oraşe care vor fi anunţate pe pagina de Facebook a evenimentului, plus imagini online pe https://goo.gl/FX8H1W.

Apreciem ca demersul FJR, susţinut de peste 3500 de magistraţi, reprezinta un semnal public de alarma privind pericolul subordonarii politice a justiţiei şi al opririi luptei impotriva corupţiei şi crimei organizate.
Apreciem ataşamentul dumneavoastra faţa de ideea de justiţie libera, fara intruziunea politicului, şi de promovare a valorilor europene ale libertaţii şi statului de drept.
Apreciem eforturile dumneavoastra de a face front comun impotriva atacurilor politice la adresa justiţiei independente.
Apreciem curajul dumneavoastra de spune lucrurilor pe nume, tranşant şi de a exprima punctul de vedere al celor care conteaza cel mai mult in procesul de infaptuire a justiţiei: profesioniştii practicieni.
Apreciem conştiinţa de care daţi dovada, ca parte integranta a societaţii romaneşti.
Aşadar, va mulţumim ca respingeţi aceste propuneri legislative cu consecinţe greu de anticipat pentru democraţie şi care vor aduce dezechilibre previzibile grave pentru sistemul judiciar şi separaţia puterilor in stat.
Va mulţumim ca semnalaţi riscul incalcarii flagrante a angajamentelor Romaniei luate
prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene.

Aradul Civic (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
CIVICA Iaşi (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
Evoluţie In Instituţie (#Insist) (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
Iniţiativa Craiova (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
Iniţiativa Romania (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
Iniţiativa Timişoara (federaţie a 10 ONG-uri din Timişoara: Activ Civic, ACUM, Ariergarda, Asociaţia ARAS – filiala Timişoara, Asociaţia Culturala Diogene, Asociaţia SPICC, LGBTeam, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara (OSUT), Pieces of Heaven, Yacht Club Timişoara) (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
Institutul pentru Politici Publice (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
Oradea Civica (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
Centrul pentru Inovare Publica
Corupţia Ucide
Diaspora Franţa Solidara cu Romania
Geeks for Democracy
Protestatari ProDemocraţie Londra
#REZISTENŢA
Rezistenţa Constanţa
#Rezist Galaţi
#Rezist Munchen
#Rezist Milano (membra a reţelei civice naţionale Contract Romania)
#Rezist Paris
#Rezist Zurich
Ştafeta Steagului UE
#Rezist Birminghamm WMW
Romania As We Want It - Milano

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.