Oscar pentru... Serviciul de Telecomunicatii Speciale

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 03.04.2014 14:19 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

La 10 ani de la prima convorbire prin numarul 112, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a primit Premiul european pentru cea mai buna reforma in Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 (SNUAU).
S-au inscris participanti din toata Europa, candidaturile acestora fiind analizate de o comisie de experti independenti, inainte de a primi votul membrilor Asociatiei Europene a Numarului de Urgenta (EENA).
Juriul international a apreciat ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale a dezvoltat sistemul 112 intr-o maniera eficienta, luand in calcul, atat rezultatele tehnice, cat si pe cele operationale cu impact major asupra calitatii serviciilor si a sigurantei cetatenilor.
La acest eveniment au fost aproximativ 350 de participanti, reprezentanti ai serviciilor de urgenta, organizatii internationale, oficiali ai institutiilor europene, furnizori de solutii, care au sustinut si au recunoscut excelenta in domeniul serviciilor de urgenta din Europa. Au mai fost acordate si alte distinctii pe diferite categorii.

“Ceremonia premiilor europene 112 din acest an poate fi considerata Oscar-ul in domeniul serviciilor de urgenta. Castigatorii ne-au demonstrat ca, impreuna, avem capacitatea de a construi o societate mai sigura si ca putem stabili un standard ridicat in domeniul serviciilor de urgenta din intreaga lume”,  a declarat Demetrios Pyross, Presedintele Consiliului Consultativ al EENA.

Acesta este cel de-al patrulea premiu european 112 obtinut de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) dupa cele din 2009 si 2013 pentru cele mai bune campanii de educare – informare si cel din 2011 pentru salvare remarcabila.

Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta din Romȃnia (SNUAU) functioneaza unitar la nivelul intregii tari, in toate retelele de telefonie, fixe şi mobile, incepand cu anul 2005 si vizeaza asigurarea protectiei cetatenilor si a unui grad inalt de asistenta indiferent de locul in care se afla acestia.
In Romania, 112 este singurul numar de urgenţa organizat de catre stat.
SNUAU este alcatuit in principal din 40 de PSAP-uri 112 dispuse in resedintele fiecarui judet  si doua in capitala Romaniei (Bucuresti principal şi rezerva) şi la care sunt conectate in prezent toate dispeceratele agenţiilor de intervenţie la urgenţa.

In prezent este in curs de a fi finalizata in STS o aplicatie care va permite dialogul prin sms a operatorilor 112 cu apelantii.  
Datorita tuturor acestor reforme ale sistemului am reuşit sa realizam un timp mediu de raspuns calculat de 3,77 secunde, in conditiile in care 94,04% din apelurile receptionate au fost preluate in primele 10 secunde.
Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 din Romania se afla intr-o continua dezvoltare si imbunatatire a functiilor / serviciilor oferite, astfel incat sa poata sa asigure o reactie imediata, uniforma si unitara pentru solutionarea urgentelor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.