PARLAMENTUL Romaniei continua sa-i sfideze pe CETATENII Romaniei

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 15.12.2015 21:04 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) protesteaza vehement faţa de hotararile luate in Parlamentul Romaniei prin care au fost adoptate atat Legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, cat şi Legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr.96/ 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, care prevede majorarea sumelor forfetare care li se acorda pentru deplasari parlamentarilor, in schimbul renunţarii la maşinile de serviciu, mai ales ca ambele legi au fost transmise Parlamentului spre reexaminare de catre preşedintele Klaus Iohannis.

In acest moment de restrangeri bugetare, atat in sectorul public, cat şi in cel privat din Romania, AID considera ca hotararile sunt un gest de sfidare a cetaţenilor Romaniei.

AID considera normal ca pensiile membrilor Parlamentului sa fie calculate la fel ca pensiile tuturor romanilor, caci toate fiinţele umane sunt egale in demnitate şi in drepturi.
”Asistam astazi la o sfidare a drepturilor omului şi la un act de discriminare” - considera AID.

AID atrage atenţia şi asupra unui alt proiect de lege care priveşte pensiile aleşilor locali. Inca din 10 noiembrie, legea a fost adoptata tacit de Camera Deputaţilor şi  urmeaza sa ajunga la vot final, in Senat, camera decizionala in acest caz.
Şi aceasta lege pare ca va avea aceeaşi 'soarta': in detrimentul şi spre sfidarea cetaţenilor Romaniei, in condiţiile in care pensia medie in Romania este de 890 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.