Patriarhia Romana spune ca homosexualii sunt neconstitutionali

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 11.05.2015 17:02 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In contextul reluarii pentru a treia oara in ultimii ani a unei propuneri legislative privind reglementarea parteneriatului civil, pana acum respinsa cu larga majoritate parlamentara de fiecare data, Patriarhia Romana reitereaza poziţia ei constanta in aceasta chestiune.

Raspunsul societaţii şi al autoritaţilor publice la incercarile actuale de-a submina familia tradiţionala trebuie sa tina cont de continuitatea acesteia in istorie ca dar al lui Dumnezeu-Creatorul pentru umanitate şi ca binefacere pentru viaţa unui popor.
De aceea, Patriarhia Romana atrage atenţia ca parteneriatele civile incearca sa slabeasca familia tradiţionala sau sa i se substituie şi reprezinta un atentat la identitatea acesteia.

Subminarea valorilor familiei tradiţionale prin crearea unor alternative la aceasta pericliteaza familia naturala ca temelie a societaţii umane.
De aceea, familia tradiţionala are dreptul şi datoria de a-şi proteja propria identitate, demnitate şi continuitate.

Din cele mai vechi timpuri, poporul roman a moştenit şi a cultivat un respect deosebit fata de familie, numita Biserica de acasa, avand credinţa ca aceasta este instituita şi binecuvantata de Dumnezeu.
Acest respect fata de familie s-a concretizat in grija pentru o viaţa in armonie şi fidelitate, ajutorarea reciproca a soţilor, naşterea de copii şi creşterea lor cu responsabilitate.
Toate aceste valori au ramas peste veacuri trasaturi fundamentale ale societaţii romaneşti.
De aceea, Biserica binecuvinteaza numai familia tradiţionala.

Patriarhia Romana subliniaza faptul ca, atat Constituţia Romaniei (art. 48), cat şi Codul Civil (art. 258) reflecta realitatea ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimţita intre un barbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi indatoririle parinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor şi considera ca aceste acte normative trebuie respectate şi aplicate, iar nu diminuata importanţa lor prin instituţii noi, fara nicio tradiţie, dar care pretind drepturile ce decurg din casatorie.
Niciun angajament internaţional al Romaniei nu obliga statul roman sa legifereze relaţiile in afara familiei constituite prin casatoria dintre un barbat şi o femeie.

Experienţa altor state arata ca aceste parteneriate civile sunt doar o anticamera a acceptarii casatoriilor intre persoanele de acelaşi sex.
Familia nu este doar un set de drepturi recunoscute soţilor de catre stat, ci şi o valoare sociala, care susţine viaţa şi continuitatea unui popor.
De aceea, subminarea familiei tradiţionale nu poate fi decat in defavoarea binelui comun al societaţii.

Deoarece in textul iniţiativei se face menţiune la 'creşterea şi educarea copiilor aflaţi in intreţinerea' persoanelor care au incheiat un contract de parteneriat civil, consideram ca, in contextul celor prezentate mai sus, adoptarea iniţiativei privind parteneriatele civile ar avea efecte negative şi in ceea ce priveşte creşterea şi dezvoltarea sanatoasa a copiilor.
Copiii risca sa fie privaţi, impotriva voinţei lor, de afecţiunea materna sau paterna, fapt care ar duce la efecte negative pe termen lung, prin substituirea acestora cu alte tipuri de afecţiune (doua mame, doi taţi etc.).

Pentru toate aceste motive, Patriarhia Romana solicita Camerei Deputaţilor, camera decizionala, sa respinga şi de aceasta data propunerea legislativa privind reglementarea parteneriatului civil, intrucat constituie un atentat la valoarea permanenta a familiei şi la identitatea acesteia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.