Pensionarii vor primi tichetele de calatorie cel tarziu in luna februarie

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.01.2012 14:19 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Pensionarii vor primi documentele de călătorie cu reducere de 50 la sută, cel mai târziu în luna februarie, informează Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Toţi cei aproximativ 4.537.000 de pensionari,aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi cei aflaţi în evidenţa Caselor Sectoriale de Pensii, vor primi ca şi în anii precedenţi tichetele de călătorie, cu 50 % reducere din costul acestora (tichetului de călătorie).
Prin adoptarea Ordonanţei de Guvern nr.8/2011, modalitatea de emitere şi transmitere a documentelor de călătorie acordate pensionarilor s-a modificat. Astfel, fiecare pensionar urma să primească un card, o legitimaţie de transport personalizată cu numele şi codul numeric personal al fiecărui beneficiar.

Din cauza contextului economic actual, termenul de aplicare a OG nr.8/2011 a fost prorogat până la data de 31.12.2012.
În aceste condiţii, a fost nevoie de noi demersuri pentru emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea transmiterii acestora ca şi până în anii precedenţi, respectiv taloane de călătorii, tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice şi distribuite odată cu drepturile de pensie.
Întrucât OUG nr.120/2011 a fost publicată pe data de 28 decembrie 2011, iar procedura de actualizare a bazelor de date, de procurare a hârtiei speciale şi de tipărire a documentelor de călătorie este complexă, pensionarii vor primi aceste documente cel mai târziu în februarie, odată cu plata drepturilor aferente acestei luni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.