Pentru ce protesteaza organizatiile din sistemul de sanatate?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.09.2013 15:28 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate a aprobat lista revenidicărilor comune tuturor organizaţiilor membre.
Profesioniştii din sănătate solicită minim 6% din PIB, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.
Totodată, Coaliţia profesioniştilor din sistemul sanitar a adoptat calendarul mişcărilor revendicative.
Între 9 şi 13 septembrie, liderii organizaţiilor membre din judeţe vor constitui coaliţia la nivel local şi vor înmâna revendicările generale şi specifice prefecţilor. În ziua de 17 septembrie va fi organizată o nouă şedinţă a Coaliţiei şi vor fi analizate acţiunile realizate până atunci.
Între 18 şi 27 septembrie, va fi organizat un pichet în fiecare zi în faţa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe, iar în luna octombrie un miting în faţa Guvernului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.