Perioada de infiintare a unei firme va fi de 3 zile

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.02.2012 17:37 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Una din marile provocari ale cresterii nivelului de trai este stimularea antreprenoriatului. In Romania sunt doar 24 de firme la mia de locuitori, in conditiile in care media europeana este de 42 de firme.

Astfel, incepand cu 6 februarie 2012, perioada de infiintare a unei societati va fi diminuata de la 10 zile la 3 zile.
Oficiul National al Registrului Comertului introduce un nou sistem informatic integrat, prin care antreprenorul poate depune toate documentele necesare infiintarii unei societati online, fara costuri financiare suplimentare si cu economie substantiala de timp.
Antreprenorul va trebui sa se prezinte in persoana la Oficiile Registrului Comertului sau la notar doar pentru obtinerea specimenului de semnatura.
Plata online a tuturor taxelor pentru inregistrarea firmei este posibila din acest an prin Sistemul electronic de procesare a platilor online la ONRC. Durata de eliberare a documentelor necesare s-a scurtat semnificativ.

Daca pana acum documentul doveditor pentru existenta sediului social era eliberat in 5 zile, acum antreprenorul poate dispune de acesta in maximum 24 de ore. Cererile insotite de documentatia completa depuse in prima jumatate a programului de lucru ANAF se solutioneaza in aceeasi zi, iar cererile depuse in a doua jumatate a programului de lucru se solutioneaza cel tarziu in prima jumatate a programului de lucru din ziua imediat urmatoare.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.