Peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a - la simularea EVALUARII NATIONALE si a probelor scrise de BACALAUREAT

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.03.2017 12:44 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministerul Educaţiei Naţionale organizeaza in perioada 13 — 17 martie 2017, la nivelul intregii ţari, simularea Evaluarii Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Sunt aşteptaţi sa participe cei peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluarilor pe care le vor susţine la finalul anului şcolar, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum şi optimizarea pregatirii in vederea obţinerii unor rezultate satisfacatoare.

Calendarul simularii are urmatoarea configuraţie:

13 martie 2017

Proba scrisa de Limba şi literatura romana (clasa a VIII-a) şi proba E)a — Bacalaureat (clasele a XI-a şi a XII-a)

14 martie 2017

Proba scrisa de Limba şi literatura materna (clasa a VIII-a) şi proba E)b) — Bacalaureat (clasele a XI-a şi a XII-a)

16 martie 2017

Proba scrisa matematica (clasa a VIII-a) şi proba E)c) — proba obligatorie a profilului — Bacalaureat (clasele a XI-a şi a XII-a)

17 martie 2017

Proba E)d) — proba la alegere a profilului şi specializarii — Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII-a)

Rezultatele vor fi comunicate elevilor in data de 31 martie.

Notele obţinute nu se trec in catalog. In situaţia excepţionala in care se doreşte acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua masuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitaţile elevilor pe temele prevazute in programa de examen şi parcurse pana la aceasta data.

Corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea şi obiectivitatea evaluarii şi notarii la nivel naţional, de doi profesori din unitaţile de invaţamant in care elevii susţin simularea.

Anul trecut, rata de prezenţa la simularea Evaluarii Naţionale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanţi), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. In ceea ce priveşte simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indica o rata de promovare (medie generala peste 6 şi note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.