PLAGIATUL este o REGULA la UNAp, Academia de Informatii a SRI si de Politie

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 04.09.2016 14:55 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Emilia Şercan:

”Sunt sigura ca este multa confuzie starnita de decizia Comisiei de Stiinte Militare din CNATDCU care si-a insusit verdictul de neplagiat dat de Comisia de lucru pentru "Apud" Toba si Florentin Pandele.
Mai ales ca aceste verdicte vin ca un dus rece dupa deciziile clare si transante de plagiat din cazurile Ponta si Oprea. O sa incerc sa explic aici cum si de ce a fost posibil acest verdict rusinos.
Lucrurile stau in felul urmator: deciziile de plagiat din cazurile Ponta si Oprea au fost date de Comisia de Stiinte Juridice a CNATDCU, pentru ca cei doi erau doctori in Drept, iar mai apoi decizia a fost aprobata in Consiliul CNATDCU. Ambii isi sustinusera doctoratul la Universitata din Bucuresti, care a dat si ea verdict clar de plagiat.
In cazul "Apud" Toba si Pandele, verdictul de neplagiat a fost dat de Comisia de Stiinte Militare a CNATDCU, la propunerea unei comisii de lucru condusa de deja celebrul Claudiu Tupulan. Aceasta comisie este formata din profesori de la UNAp, Academia de Informatii a SRI si Academia de Politie. Doctoratele pe care cei din Comisia de Stiinte Militare a CNATDCU le vor avea de evaluat vor fi fost INTOTDEAUNA sustinute fie la UNAp, fie la Academia de Informatii a SRI, fie la Academia de Politie.
In toate aceste trei universitati - UNAp, Academia de Informatii a SRI si Academia de Politie - plagiatul este regula in cazul doctoratelor, iar cercertarea si munca originala reprezinta exceptia. Cum credeti, in aceste conditii, ca cei din Comisia de Stiinte Militare a CNATDCU vor lua decizii impotriva celor care au plagiat in aceste institutii cand asta ii poate atinge pe ei, pe prietenii lor, pe rudele lor etc.?
Ca sa va mai dau un exemplu - Adrian Duicu, baronul de Mehedinti care facea trafic de influenta la "Apud" Toba in cabinetul lui Victor Ponta din Palatul Victoria, a plagiat. Comisia interna de etica a UNAp NU s-a sesizat pana acum sa vada ce-i cu acele acuzatii. Comisia interna de etica a UNAp NU s-a sesizat nici in cazurile "Apud" Toba si Pandele pana cand nu i-a cerut lucrul asta Ministerul Educatiei.
Toate aceste trei scoli doctorale au produs urias de multa impostura revarsata asupra intregii societati. De ce se apara cu atata cerbicie "doctorii" din universitatile militare? Frica lor nu este doar ca isi pierd unii titlul de doctor, frica lor MARE este ca se destrama un intreg sistem de relatii si privilegii. Pot sa dispara posturi, catedre, titluri si bani. Iar la toate astea se pot adauga elementele de natura penala. Si apropo de elementele de natura penala. La DNA si la Parchetul General au fost deschise si inchise cu NUP cam in 2009 - 2010 doua dosare care vizau concursuri trucate pe posturi de profesori, dar si, atentie, doctorate plagiate la UNAp. Printre cei vizati era si Gabriel Oprea.
Asta este sistemul care reactioneaza, asta este casta militarilor si a serviciilor si de asta statul nostru este inca unul captiv si capturat”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.