Plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.01.2012 12:10 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit în anul 2011, pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor începând cu anul fiscal 2012, dacă îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute la art. 112^1 din Codul fiscal, respectiv:

*are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;
*a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 100.000 euro;
*capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.
***realizează venituri, altele decât cele provenite din:
*activităţi în domeniul bancar;
*activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
*activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului;

Nu pot opta pentru acest sistem de impunere persoanele juridice care au capitalul social deţinut de un acţionar sau asociat persoană juridică cu peste 250 de angajaţi.

Opţiunea pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor se poate depune până la data de 31 ianuarie 2012 inclusiv, prin completarea şi depunerea formularului 010 - 'Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică'.

De asemenea, până la data de 31 ianuarie 2012 inclusiv, microîntreprinderile plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, pot opta pentru plata impozitului pe profit începând cu anul 2012, prin completarea şi depunerea formularului 010 - 'Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică'.

Informaţii detaliate se pot obţine la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice; telefonic, la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la nr. 031.40.39.160; accesând pagina de Internet, site-ul www.anaf.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.