POLITIA ROMANA mai are in evidenta 271 de MINORI DISPARUTI. Cei mai multi de pe vremea lui Ion ILIESCU si Adrian NASTASE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.05.2017 13:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

La data de 1 ianuarie 2017, se aflau in evidenţa 313 minori disparuţi, dintre care 110 nu sunt la prima dispariţie, avand multiple plecari voluntare, informeaza Politia Romana, cu ocazia Zilei Copiilor Disparuţi.

In urma activitaţilor desfaşurate de poliţişti, la data de 31 martie 2017, ramasesera in evidenţa 271 de minori disparuţi.
Majoritatea cazurilor ramase in lucru sunt mai vechi de 10 ani, cand activitatea de cautare nu se realiza in mod unitar.

In urma activitaţilor desfaşurate de poliţişti, au existat situaţii in care poliţiştii au reuşit gasirea persoanelor dupa 24 de ani de la dispariţie, unele dintre aceste fiind gasite pe teritoriul altor state (Italia, Austria, Turcia, Spania).

Pentru depistarea lor, poliţiştii au folosit toate tehnicile de investigaţii disponibile, inclusiv imbatranirea faciala digitala, in cazurile in care a fost posibil.
Imbatranirea faciala digitala se aplica in cauzele disparitiilor de minori ori in cazul celor care se sustrag urmaririi penale, urmarindu-se anticipativ evolutia in timp a fizionomiei acestora si creand astfel posibilitatea depistarii si identificarii lor.        
Imbatranirea faciala digitala se realizeaza pe baza fotografiilor de referinţa atat ale parinţilor biologici ai celui disparut, cat si ale fratilor ori bunicilor acestuia. Pentru aceasta se utilizeaza un catalog electronic ce cuprinde elemente faciale digitale de referinţa.

In Romania, singurul artist criminalist certificat I.A.I. ,,Asociaţia Internaţionala a Identificarilor” este un politist.
Astfel, la sediul I.G.P.R., in prezenta politistilor, a avut loc regasirea dintre o mama si fiul sau, disparut in urma cu 18 ani. Venita din Italia, mama a marturisit in fata celor prezenti, ca nu a incetat niciodata sa spere ca-si va regasi fiul si-si va reuni familia.
Tot la sediul I.G.P.R., a avut loc regasirea dintre o tanara disparuta in urma cu 20 de ani si familia sa.
In localitatea Tandava, judetul Giurgiu, la sediul unui Centru pilot de incluziune sociala, in prezenta politistilor, a avut loc regasirea dintre o mama si fiul sau, disparut in urma cu 24 ani.

Conform unui studiu realizat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalitaţii – I.G.P.R., au fost identificaţi urmatorii factori ce influenteaza decizia minorului de a pleca de acasa si/sau refuzul intoarcerii la domiciliu: Neglijarea minorului; Conflictele in familie; Abuzurile asupra minorului; Consumul de alcool; Starea materiala precara, ce determina neglijarea functiei educative a familiei si plasarea ei la periferia preocuparilor fata de copii; Lipsa unei comunicari corespunzatoare, reale, autentice cu parintii; Nesupravegherea de parinti, apartinatorii legali ori factorii responsabili din unitatile de ocrotire; Lasarea copiilor in grija bunicilor sau a altor rude, parintii sau apartinatorii legali fiind plecati la munca in strainatate; Abandonul scolar sau acumularea de absente si rezultate negative la scoala; Anturajul negativ; Spiritul de aventura, libertinajul, vagabondajul.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.