Ponta, atac dur la Ciolos: Decapitarea ANAF-ului este puerila...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 26.02.2016 00:06 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Suparat ca a citit intr-o parte a presei ca Dacian Cioloş se lauda ca l-a surclasat pe Victor Ponta: Cifrele care arata ca economia duduie...

Victor Ponta:

”It's the Economy...

Nu cititi va rog titlul pus de un "Gaga" ( sau eventual adresat oamenilor care au chiar mai putina minte decat autorul ) / nu s-a laudat bietul Dacian Ciolos cu nimic / nu au nicio treaba nici Ciolos nici Ponta aici , e vorba despre viata noastra a tuturor / pe fond stirea este corecta si importanta , dar trebuie explicata :

1. in luna Ianuarie 2016 ( cand se colecteaza taxele pentru activitatile economice din Decembrie 2015) bugetul a incasat cu mult in plus comparat cu ianuarie 2015, desi TVA si alte taxe au scazut consistent - deci relaxarea fiscala da roade si este eficienta ( am avut noi dreptate si nu FMI sau CE)

2. Cheltuielile au scazut dar nu cu personalul ( ca au crescut salariile - in Educatie si Sanatate chiar cu 25%) ci pentru ca orice alte cheltuieli , mai ales investitiile , sunt din ce in ce mai blocate de "frica" si de obtuzitatea unor organe de control ( anul 2016 va avea cu siguranta o reducere a investitiilor publice fata de 2015 deoarece ultimul lucru pe care il putem astepta de la niste tehnocrati este sa-si asume decizii si responsabilitati)

3. In conditiile in care toate aceste date per total pozitive se datoreaza in buna masura activitatii de combatere a evaziunii fiscale dusa de ANAF , aceasta institutie fundamentala in orice stat ( de la SUA, Germania pana la biata noastra tara) este decapitata de catre Guvern pentru niste motive absolut puerile - iar aceasta decapitare se va simti in curand in scaderea incasarilor si revenirea pe piata a marilor evazionisti!

Asa ca, dincolo de vestile intr-adevar bune, imi este teama sa nu fim iar in situatia in care "ne dam singuri foc la valiza"! Pacat!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.