PONTA s-a afisat in spatele lui PUTIN. Esti PENTRU sau IMPOTRIVA?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 15.06.2015 22:10 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Administraţia Prezidenţiala a confirmat ca deplasarea prim-ministrului Victor Ponta la Baku, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, s-a facut fara consultarea preşedintelui Romaniei.
Mai mult, se pare ca Victor Ponta nu a fost trecut nici pe lista la dineul oficial.
Pe vremea cand era preşedinte Traian Basescu, cine işi mai aminteşte, Victor Ponta l-a acuzat de nenumarate ori de faptul ca nu-l consulta in problemele de politica externa.
Acum, situaţia s-a inversat.  Ba chiar s-a agravat.
Şi asta pentru ca nu mai departe de saptamana trecuta, Consiliul Suprem de Aparare a Ţarii a adoptat STRATEGIA NATIONALA DE APARARE A TARII PENTRU PERIOADA 2015 ‐ 2019 / O Romanie puternica in Europa si in lume.
Iata ce se spune in strategie:

”Un actor important in spatiul european si euroatlantic este Federatia Rusa. Actiunile acesteia in regiunea Marii Negre, incalcarea normelor de drept international, punerea in discutie a ordinii internationale, conservarea conflictelor inghetate si anexarea Crimeii au readus in atentia NATO atat indeplinirea misiunii ei fundamentale, apararea colectiva, cat si validitatea aranjamentelor de securitate incheiate cu Rusia la sfarşitul secolului XX”.

Este evident şi la mintea cocoşului ca, in astfel de condiţii, orice contact cu reprezentanţii Rusiei şi ai ţarilor din zona trebuie cantarit cu atenţie.
Ce poate spune lumea cand Rusia acuza in media ca Romania şi-a pregatit armata sa atace Transnistria şi, in acest context, premierul Romaniei se afişeaza absolut gratuit in spatele lui Vladimir Putin?...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.