Populatia Romaniei s-a redus cu 0,4 % intr-un an. Dispar femeile!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 30.06.2014 17:29 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

La 1 ianuarie 2014, populatia rezidenta a Romaniei a fost mai mica de 20 de milioane de persoane, conform Institutului Naţional de Statistica.
Populatia rezidenta a Romaniei la 1 ianuarie 2014 a fost de 19 942 642 persoane, in scadere cu 0,4% fata de 1 ianuarie 2013.
Cauza principala a acestei scaderi o reprezinta sporul natural negativ (-70 812 persoane).
Populatia masculina a fost de 9 738 445, reprezentand 48,8% din populatia tarii, situatie identica cu cea de la 1 ianuarie 2013...

Populatia rezidenta la data de 1 ianuarie a anului de referinta cuprinde totalitatea persoanelor (cetatenie romana, straina sau fara cetatenie) care au resedinta obisnuita in Romania, pentru o perioada de cel putin 12 luni.
Resedinta obisnuita reprezinta locul in care o persoana isi petrece in mod obisnuit perioada zilnica de odihna, fara a tine seama de absentele temporare pentru recreere, vacante, vizite la prieteni si rude, afaceri, tratamente medicale sau pelerinaj religios. Resedinta obisnuita poate sa fie aceeasi cu domiciliul sau poate sa difere, in cazul persoanelor care aleg sa-si stabileasca resedinta obisnuita in alta localitate decat cea de domiciliu din tara sau strainatate.
In populatia rezidenta sunt incluse persoanele care au imigrat in Romania, dar sunt excluse persoanele care au emigrat din Romania.
Emigratie - inseamna actiunea prin care o persoana care a avut anterior resedinta obisnuita pe teritoriul unei tari inceteaza sa mai aiba resedinta obisnuita pe teritoriul tarii in cauza pentru o perioada care este sau se asteapta sa fie de cel putin 12 luni.
Imigratie - inseamna actiunea prin care o persoana isi stabileste resedinta obisnuita pe teritoriul unei tari pentru o perioada care este sau se asteapta sa fie de cel putin 12 luni, dupa ce, in prealabil, a avut resedinta obisnuita intr-o alta tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.