POS DRU a fost deblocat. Cu corectii...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.02.2013 21:26 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ca urmare a rezultatelor pozitive înregistate în urma misiunii de audit a Comisiei Europene din perioada 29 ianuarie - 01 februarie 2013, reprezentantii UE au decis deblocarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si reluarea platilor catre România.

În consecinta, în zilele imediat urmatoare vor fi achitate cererile de rambursare în valoare de 148 milioane de euro, suma la care vor fi aplicate corectiile financiare temporare acceptate de partea româna, în valoare de 25%. 

'Deblocarea acestui program este un prim pas vizibil pe care-l facem pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene. Aceasta decizie a Comisiei Europene confirma rezultatele masurilor pe care Ministerul Fondurilor Europene a început deja sa le implementeze cu Autoritatea de Management POS DRU. Actiuni similare sunt derulate si cu celelate Autoritati de Management pentru a debloca si celelate trei programe presuspendate: Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Transport si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice', a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Comisia Europeana a suspendat POS DRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficientelor identificate de partea comunitara pentru fondurile europene utilizate în perioada 2009 - 2011.
 În cursul acestei an, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte doua misiuni de verificare pentru acest program operational în scopul ridicarii corectiilor financiare temporare de 25%.
 Pe POS DRU au fost depuse aproape 10.400 de proiecte pâna la sfârsitul lunii ianuarie 2013.

Valoarea fondurilor UE alocate pentru perioada 2007 - 2013 pentru acest program se ridica la 3,37 milioane de euro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.