Povestea Zilei: Surprize, surprize la Politia Romana

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.03.2014 14:01 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In seara zilei de 4 martie 2014, la sediul I.G.P.R., in prezenţa poliţiştilor, a avut loc regasirea dintre o mama şi fiul sau, disparut in urma cu 18 ani.
Venita din Italia, mama a marturisit in faţa celor prezenţi ca nu a incetat niciodata sa spere ca-şi va regasi fiul şi-şi va reuni familia.

La sfarşitul anului trecut, un tanar a constatat ca exista mari asemanari intre el şi un copil disparut in anul 1996, dupa ce a citit pe internet un articol despre povestea acestei dispariţii.
Dorind sa-şi caute şi sa-şi regaseasca familia, acesta a contactat jurnalista care a publicat articolul respectiv, care, la randul ei, a sesizat poliţia.

Povestea incepe in luna august 1996, cand copilul avea 7 ani şi a plecat sa joace fotbal, in curtea şcolii din localitatea Buhuşi, judeţul Bacau, spunandu-i mamei ca nu intarzie mai mult de 30 de minute.
Din joaca, acesta s-a urcat intr-un tren, cu destinaţia Bucureşti.
La lasarea intunericului, mama a realizat ca s-a intamplat ceva, intrucat copilul nu a revenit acasa şi a pornit in cautarea lui.
Timp de 18 ani, baiatul a fost in grija unor instituţii de ocrotire a copiilor din municipiul Bucureşti şi din judeţele Argeş şi Braşov.

Baiatul işi aminteşte faptul ca, in urma cu mai mulţi ani, a calatorit cu trenul şi a ajuns in Bucureşti, coborand in gara Chitila, unde a fost gasit de o femeie şi dus la o fundaţie pentru protecţia copilului.
Dupa aproape un an de zile, a fost transferat la o casa de copii din judeţul Argeş, unde i s-a atribuit o noua identitate.
Baiatul işi amintea faptul ca pe mama sa o chema Maria (in fapt, pe mama copilului disparut o cheama Mariana) şi ca statea atat la bloc cat şi la curte, la bunica, langa o gara.
Ştia ca mai avea o sora, pe nume Sibel.
In urma verificarilor efectuate de poliţişti, cu privire la rudele copilului disparut, a rezultat ca numele surorii corespunde spuselor baiatului.

Investigaţiile desfaşurate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmariri, impreuna cu poliţiştii de la I.P.J. Argeş, au relevat faptul ca exista o legatura de rudenie intre copilul disparut in urma cu 18 ani şi familie.
Totodata, in urma prelucrarii probelor tip ADN şi compararii profilelor genetice ale tanarului şi rudelor, de Institutul de Criminalistica din cadrul I.G.P.R., la data de 14 februarie a.c. s-a stabilit ca baiatul disparut in anul 1996 este aceeaşi persoana cu tanarul care a contactat jurnalista.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.