PREMIERA NATIONALA. ROMANIA se pregateste de RAZBOI!... PSD recruteaza o ARMATA de ... 2200 de SOLDATI si GRADATI!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.07.2017 08:44 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministerul Apararii Naţionale da startul procesului de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari.

Prima etapa a procesului de recrutare şi selecţie a rezervistilor voluntari ai Armatei Romaniei incepe luni, 10 iulie, cu selecţionarea candidaţilor care doresc sa incadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari.
Recrutarea pentru posturile de ofiteri, maistri militari si subofiteri rezervisti voluntari se va realiza in etapa a doua, dupa un calendar care va fi anuntat in timp oportun.

Pentru inscrierea in procesul de recrutare si selectie, candidatii se vor prezenta la sediul centrului militar judeţean sau de sector pe a carui raza de responsabilitate isi au domiciliul pentru a completa o cerere, avand asupra lor urmatoarele documente:
a) actul de identitate, in original si in copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni inainte de data depunerii;
c) acte de studii si/sau alte documente care atesta alte competente dobandite in viata civila, in original si in copie;
d) permisul de conducere, in original si in copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara, daca indeplinirea atributiilor postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, in original si in copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist.

La prezentarea la centrul militar, candidatii vor fi informati cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari, respectiv unitatea militara in care urmeaza sa sustina probele de selectie, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, unitatea militara/centrul de instruire in care urmeaza sa execute programul de instruire initiala (daca este cazul).
De asemenea, candidatii fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre armele/serviciile si specialitatile militare pentru care acestia prezinta aptitudini.

Pentru anul 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradati si soldati rezervisti voluntari, in 24 de judete si in municipiul Bucuresti.

Soldatii si gradatii rezervisti voluntari, recrutati in baza Legii nr. 270/2015, reprezinta o categorie de personal militar in rezerva, distincta fata de cea a soldatilor si gradatilor profesionisti, care sunt recrutati in baza Legii nr. 384/2006 si fac parte din randul personalului militar in activitate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.