Premierul CIOLOS transmite UMILINTA. Eu, Adrian NASTASE, m-am IMPUSCAT ca sa arat FORTA si AUTORITATE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.09.2016 10:36 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Adrian Nastase:

”Autarhia ca forma de stat.
Romania nu mai are lideri politici. Are sefi de institutii sau de partide si administratori. Premierul Ciolos, spre exemplu, este definit ca tehnocrat, probabil specialist in management agricol. La guvern, el functioneaza insa ca administrator (in termeni agricoli, arendas), nu ca lider politic. De aceea, acceptand formule populiste, el coboara in Vietnam dintr-un avion de linie turcesc, de aceea calatoreste cu o echipa guvernamentala la clasa economic. Ce fel de imagine va proiecta in exterior? Evident, una umila. Nu una de forta, de autoritate, de lider. Necesara in apararea si negocierea intereselor noastre intr-o lume tot mai conflictuala. (...)

Din pacate, Romania functioneaza acum ca o colonie dezorientata careia i s-a stricat pilotul automat, in conditiile in care nu se stie inca cine va castiga alegerile in SUA sau ce se va intampla in lunile viitoare la Bruxelles. In conditiile in care nu intelegem ca geografia este la fel de importanta ca si istoria.(...)

Romania se auto-izoleaza tot mai mult, intr-un prezent caracterizat de haos, ura, razbunari, macinarea valorilor sale si a liderilor sai - atati cati au fost - iar Presedintele devine conducatorul unei forme noi de stat - AUTARHIA POLITICA -, privind, cu detasare, descresterea statului. Si, ca sa folosesc un proverb chinezesc, "Zuo shan guan hu dou" (el sta pe munte sus si priveste in vale tigrii luptandu-se). Din pacate, din ce in ce mai des, tigrii devin tigri de carton iar miza luptei lor nu mai are legatura cu ce se intampla in jur”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.