Premierul PSD incurajeaza investitorii sa se implice in invatamantul profesional. Pe care tot PSD l-a desfiintat!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.08.2017 14:19 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Tinerii cu varsta de pana la 23 de ani, care au absolvit cel puţin invaţamantul gimnazial şi care doresc sa obţina o calificare profesionala, se pot inscrie in perioada 29-31 august – sesiunea de toamna –in sistemul de invaţamant profesional dual, organizat in parteneriat cu operatori economici.

Şcolarizarea are o durata de trei ani şi include stagii de practica in cadrul companiilor economice partenere.
Elevii beneficiaza de bursa lunara de 200 de lei, precum şi de bursa suplimentara, transport, cazare şi masa asigurate de operatorii economici in mod gratuit.
Pentru anul şcolar 2017-2018, la nivel naţional, sunt 3509 locuri organizate in 127 de clase.

In sesiunea de vara au fost admişi pentru aceste locuri de şcolarizare 1774 de elevi, iar pentru sesiunea de toamna sunt disponibile 1735 de locuri.

”Susţinerea şi dezvoltarea invaţamantului profesional dual este raspunsul Guvernului la numeroasele solicitari venite din partea agenţilor economici care au nevoie de personal bine pregatit. La Braşov şi in alte localitaţi, acest concept, Şcoala fara Şomeri, s-a dovedit unul de succes. Pregatirea forţei de munca este una dintre parghiile pentru susţinerea ritmului de creştere economica. De aceea, este momentul sa ne asumam impreuna, Guvern şi mediul de afaceri, dezvoltarea invaţamantului profesional dual şi sa ii incurajam pe investitori sa se implice in pregatirea practica a tinerilor, viitorii lor angajaţi”, considera premierul Mihai Tudose.

Cele mai solicitate calificari din oferta educaţionala pentru anul şcolar 2017-2018 sunt cele de mecanic auto, confecţioner produse textile, operator maşini cu comanda numerica, strungar, sudor, brutar-patiser, comerciant-vanzator.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.