PROBABILITATEA de APARITIE a PLOILOR va fi REDUSA in prima parte a lui AUGUST. In cele mai multe REGIUNI ale ROMANIEI...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 31.07.2017 16:48 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 31 IULIE – 13 AUGUST 2017
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
In prima saptamana temperaturile maxime vor fi in creştere uşoara şi treptata, de la valori medii de 35 de grade pana la 40 de grade, caracterizand o vreme caniculara in toata regiunea, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 18 şi 22 de grade. Incepand cu data de 7 august valorile termice medii vor scadea uşor, cele maxime de la 38 la 33 de grade, iar cele minime de la 20 la 17 grade, insa pana in jurul datei de 10 august, local, vremea inca se va menţine caniculara.
Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe va fi extrem de mica, in special in zona inalta de relief, şi doar incepand cu data de 7 august.
CRISANA
Incepand cu data de 31 iulie şi pana pe 6 august temperaturile maxime vor fi in creştere uşoara şi treptata, de la valori medii de 35 de grade pana la 39 de grade, caracterizand o vreme caniculara in toata regiunea, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 16 şi 21 de grade. Din data de 7 august valorile termice medii vor scadea uşor, cele maxime de la 39 la 32...31 de grade pana spre sfarşitul intervalului de prognoza, iar cele minime de la 21 la 16 grade, insa pana in jurul datei de 10 august, local, vremea inca se va menţine caniculara.
Din data de 7 august probabilitatea de apariţie a averselor şi fenomenelor asociate instabilitaţii atmosferice va fi in creştere.
TRANSILVANIA
In prima saptamana temperaturile maxime vor fi in creştere uşoara şi treptata, de la valori medii de 32 de grade, pana in jurul a 36 de grade, caracterizand o vreme caniculara in cea mai mare parte a regiunii, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 13 şi 18 grade. Apoi, valorile termice medii vor scadea uşor, cele maxime de la 36 la 30 de grade, iar cele minime de la 18 la 14 grade.
Dupa data de 6 august va creşte probabilitatea de apariţie a averselor şi fenomenelor asociate instabilitaţii atmosferice.
MARAMURES
In prima saptamana temperaturile maxime vor fi in creştere uşoara şi treptata, de la valori medii de 33 de grade pana in jurul a 37 de grade, caracterizand o vreme local caniculara, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 15 şi 19 grade. Apoi, valorile termice medii vor scadea uşor, cele maxime de la 37 la 30 de grade, iar cele minime de la 18 la 14 grade, dar vremea inca se va menţine calduroasa.
Din 7 august va creşte probabilitatea de apariţie a averselor şi fenomenelor asociate instabilitaţii atmosferice.
MOLDOVA
Temperaturile maxime vor fi in creştere uşoara şi treptata, de la valori medii de 32 de grade in data de 31 iulie, pana la 37 de grade la sfarşitul primei saptamani, caracterizand o vreme caniculara in mare parte a regiunii, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 15 şi 20 de grade. Apoi, valorile termice medii vor scadea uşor, cele maxime de la 36 la 30 de grade, iar cele minime de la 20 la 16 grade, dar vremea inca se va menţine calduroasa.
Incepand cu data de 7 august probabilitatea de apariţie a averselor şi fenomenelor asociate instabilitaţii atmosferice va creşte.
DOBROGEA
Vremea va fi calduroasa pe parcursul aproape intregului interval. Se vor inregistra in medie temperaturi maxime cuprinse intre 29 şi 34 de grade, cu menţiunea ca in perioada 3 – 7 august in partea continentala vor fi şi valori diurne de peste 35 de grade. In cele doua saptamani, minimele termice vor avea valori medii cuprinse intre 18 şi 23 de grade, nopţile cele mai calde fiind estimate pentru perioada 4 – 9 august.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusa.
MUNTENIA
Temperaturile maxime vor fi in creştere uşoara şi treptata, de la valori medii de 32 de grade in data de 31 iulie, pana la 37...38 de grade, la sfarşitul primei saptamani, caracterizand o vreme caniculara. Minimele termice se vor situa in medie intre 16 şi 20 de grade. Apoi, valorile termice medii vor scadea uşor, cele maxime de la 38 la 33 de grade, iar cele minime de la 20 la 17 grade, insa pana in jurul datei de 10 august, local, vremea inca se va menţine caniculara.
Dupa data de 6 august vor fi posibile ploi slabe, in special in zona inalta de relief.
OLTENIA
Temperaturile maxime vor fi in creştere uşoara şi treptata, de la valori medii de 33 de grade in data de 31 iulie, pana la 38...39 de grade, la sfarşitul primei saptamani, caracterizand o vreme caniculara in mare parte a regiunii, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 17 şi 22 de grade. Apoi, deşi valorile termice medii vor scadea uşor, cele maxime de la 39 la 33 de grade, iar cele minime de la 22 la 17 grade, local vremea inca se va menţine caniculara.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusa.
LA MUNTE
Vremea va fi calda in tot intervalul, dar cu precadere in prima saptamana cand se vor inregistra in medie temperaturi maxime cuprinse intre 21 şi 26 de grade şi minime intre 12 şi 16 grade.
Incepand cu data de 7 august vor aparea aversele şi fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.