Probleme in alimentarea cu gaze a Romaniei? Exclus!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 16.06.2014 15:21 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Departamentul pentru Energie spune ca problemele in alimentarea cu gaze a populaţiei Romaniei sunt excluse, chiar şi in contextul sistarii livrarilor dintre Rusia şi Ucraina.
Populaţia Romaniei nu va fi afectata de sistarea livrarilor de gaze ruseşti spre Ucraina, intrucat exista suficiente gaze inmagazinate, o capacitate adecvata de extracţie, iar, la ora actuala, producţia depaşeşte consumul.

'Am avut in aceasta dimineata, impreuna cu operatorul de transport gaze naturale, Transgaz Medias, o analiza a situatiei, iar, din datele primite, rezulta ca avem deja stocate peste 1,4 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Mai mult, in ultima luna si, inclusiv, in prezent, productia interna a Romaniei depaseste consumul national, ceea ce ne ajuta foarte mult. Si, sa nu uitam, ca vin luni de vara, in care consumul scade natural', a declarat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Departamentul pentru Energie a elaborat un plan de masuri pe care-l va implementa daca va fi cazul ca situatia de conflict dintre Rusia si Ucraina sa se prelungeasca.
Guvernul da asigurari ca o problema in alimentarea cu gaze naturale a populatiei din Romania este exclusa nu numai acum, dar si in lunile de iarna.

”Dar, cu toate acestea, speram ca aceasta disputa dintre Rusia si Ucraina pe tema gazelor sa se solutioneze cat mai rapid', a adaugat Razvan Nicolescu...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.