Produsul intern brut a lui Victor Ponta: Mergeam cu masina cu 130 km la ora...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.08.2014 12:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Dupa ce Institutul Naţional de Statistica a anunţat ca, conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul II 2014 a fost, in termeni reali, mai mic cu 1,0% comparativ cu trimestrul I 2014, Guvernul Romaniei a replicat ca... Romania continua creşterea economica.

Şi ca sa fie tacamul complet, Victor Ponta a completat şi el: Avem in continuare una din cele mai solide cresteri din UE. Este ca si cand mergeam cu masina cu 130 km la ora si acum mergem cu 100 km la ora - dar mergem tot inainte!....

Institutul Naţional de Statistica: Produsul intern brut in trimestrul II 2014 – estimari “semnal”

Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul II 2014 a fost, in termeni reali, mai mic cu 1,0% comparativ cu trimestrul I 2014 (date ajustate sezonier).
Fata de acelasi trimestru din anul 2013, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 1,2% pe seria bruta si cu 1,4% pe seria ajustata sezonier.
In semestrul I 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2013, cu 2,4%, pe seria bruta si cu 2,6% pe seria ajustata sezonier.

Guvernul Romaniei: Conform datelor prezentate de INS, Romania continua creşterea economica. Menţinem prognoza de creştere economica de 2,5% pentru anul 2014

Ţinand cont de datele oferite de Institutul Naţional de Statistica, rezulta ca Romania continua creşterea economica, pe fondul evoluţiei pozitive a producţiei industriale şi a exporturilor.
Creşterea economica in semestrul I 2014, comparativ cu semestrul I din 2013, este de +2,6%, pe serie ajustata, Romania continuand sa aiba una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa.
Romania continua sa aiba una dintre cele mai solide creşteri din Uniunea Europeana, in contextul in care o serie de masuri prevazute in pachetul mai amplu de masuri de stimulare a economiei şi creare de noi locuri de munca, precum reducerea CAŞ, nu au fost inca implementate.
Indicatori economici precum consumul şi exporturile au crescut pe primul semestru cu 8%, şomajul nu a cunoscut o creştere, in contextul unui nivel in continuare scazut al inflaţiei.
Prin urmare, Guvernul Romaniei menţine prognoza de creştere economica de 2,5% pentru anul 2014, regasita in Programul de convergenţa 2014-2017.

In acest moment, Romania continua sa aiba spaţiu fiscal de 2% din PIB din deficit, necesar stimularii creşterii economice, pe fondul continuarii investiţiilor publice, in contextul in care la rectificare bugetara nu au fost taiate fonduri de la investiţii.
Guvernul Romaniei subliniaza ca in aceasta perioada au fost luate masuri importante, precum creşterea salariului minim, respectiv scutirea de impozit pe profitul reinvestit.
Aceste masuri vor fi dublate de reducerea impozitarii muncii, prin reducerea CAŞ, masura care va aduce beneficii concrete in creşterea numarului de locuri de munca nou create, precum şi a creşterii investiţiilor straine directe in Romania.

Victor Ponta: Datele oficiale confirma vestea buna - Romania continua cresterea economica!

Cu +2,6% fata de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% crestere industriala si in graficul cresterii de minim +2,5% pentru acest an.
Avem in continuare una din cele mai solide cresteri din UE. Este ca si cand mergeam cu masina cu 130 km la ora si acum mergem cu 100 km la ora - dar mergem tot inainte!
Avem mare nevoie de reducerea CAS, macar de la 1 octombrie, pentru a nu scadea ritmul cresterii, mai ales ca in regiune sunt si semne proaste.
Mai avem spatiu de crestere pentru toamna aceasta si de aceea am marit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la banci si am eliminat impozitul pe profitul reinvestit.
Fara a mai fi blocati de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamna sunt atat de importante!

Eurostat: Romania, cea mai abrupta scadere economica din UE

Scaderea PIB-ului cu 1% in trimestrul al II-lea al anului 2014, faţa de primele trei luni ale aceluiaşi an, reprezinta cea mai abrupta cadere a PIB-ului din toate cele 28 de ţari membre UE, a anunţat Biroul european de statistica Eurostat.
In comparaţie, toţi vecinii Romaniei din UE au inregistrat creşteri economice in trimestrul II, comparativ cu primele trei luni: Ungaria cu +0,8%, iar Bulgaria a avut +0,5%.

Traian Basescu: In conformitate cu standardele UE, Romania a intrat in recesiune

Lui Ponta ii duduie economia in cap. In realitate, a inceput sa se deprecieze. In conformitate cu standardele Uniunii Europene, Romania a intrat in recesiune. Definiţia pe care Eurostatul o da recesiunii: doua trimestre succesive cu scadere a creşterii economice faţa de trimestrul anterior. Romania se afla in aceasta situaţie, chiar daca faţa de anul 2013 are o uşoara creştere economica. Dar deja economia a intrat intr-un declin, un declin de doua trimestre consecutive: trimestrul I — care are o creştere negativa de 0,2% din PIB şi trimestrul II 2014 — care are o creştere negativa de 1% faţa de trimestrul I 2014. In termeni tehnici, inseamna ca economia Romaniei a intrat in recesiune.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.