Produsul intern brut a lui Victor Ponta: Mergeam cu masina cu 130 km la ora...
Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.08.2014 12:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina
Dupa ce Institutul Naţional de Statistica a anunţat ca, conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul II 2014 a fost, in termeni reali, mai mic cu 1,0% comparativ cu trimestrul I 2014, Guvernul Romaniei a replicat ca... Romania continua creşterea economica.
Şi ca sa fie tacamul complet, Victor Ponta a completat şi el: Avem in continuare una din cele mai solide cresteri din UE. Este ca si cand mergeam cu masina cu 130 km la ora si acum mergem cu 100 km la ora - dar mergem tot inainte!....
Institutul Naţional de Statistica: Produsul intern brut in trimestrul II 2014 – estimari “semnal”
Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul II 2014 a fost, in termeni reali, mai mic cu 1,0% comparativ cu trimestrul I 2014 (date ajustate sezonier).
Fata de acelasi trimestru din anul 2013, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 1,2% pe seria bruta si cu 1,4% pe seria ajustata sezonier.
In semestrul I 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2013, cu 2,4%, pe seria bruta si cu 2,6% pe seria ajustata sezonier.
Guvernul Romaniei: Conform datelor prezentate de INS, Romania continua creşterea economica. Menţinem prognoza de creştere economica de 2,5% pentru anul 2014
Ţinand cont de datele oferite de Institutul Naţional de Statistica, rezulta ca Romania continua creşterea economica, pe fondul evoluţiei pozitive a producţiei industriale şi a exporturilor.
Creşterea economica in semestrul I 2014, comparativ cu semestrul I din 2013, este de +2,6%, pe serie ajustata, Romania continuand sa aiba una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa.
Romania continua sa aiba una dintre cele mai solide creşteri din Uniunea Europeana, in contextul in care o serie de masuri prevazute in pachetul mai amplu de masuri de stimulare a economiei şi creare de noi locuri de munca, precum reducerea CAŞ, nu au fost inca implementate.
Indicatori economici precum consumul şi exporturile au crescut pe primul semestru cu 8%, şomajul nu a cunoscut o creştere, in contextul unui nivel in continuare scazut al inflaţiei.
Prin urmare, Guvernul Romaniei menţine prognoza de creştere economica de 2,5% pentru anul 2014, regasita in Programul de convergenţa 2014-2017.
In acest moment, Romania continua sa aiba spaţiu fiscal de 2% din PIB din deficit, necesar stimularii creşterii economice, pe fondul continuarii investiţiilor publice, in contextul in care la rectificare bugetara nu au fost taiate fonduri de la investiţii.
Guvernul Romaniei subliniaza ca in aceasta perioada au fost luate masuri importante, precum creşterea salariului minim, respectiv scutirea de impozit pe profitul reinvestit.
Aceste masuri vor fi dublate de reducerea impozitarii muncii, prin reducerea CAŞ, masura care va aduce beneficii concrete in creşterea numarului de locuri de munca nou create, precum şi a creşterii investiţiilor straine directe in Romania.
Victor Ponta: Datele oficiale confirma vestea buna - Romania continua cresterea economica!
Cu +2,6% fata de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% crestere industriala si in graficul cresterii de minim +2,5% pentru acest an.
Avem in continuare una din cele mai solide cresteri din UE. Este ca si cand mergeam cu masina cu 130 km la ora si acum mergem cu 100 km la ora - dar mergem tot inainte!
Avem mare nevoie de reducerea CAS, macar de la 1 octombrie, pentru a nu scadea ritmul cresterii, mai ales ca in regiune sunt si semne proaste.
Mai avem spatiu de crestere pentru toamna aceasta si de aceea am marit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la banci si am eliminat impozitul pe profitul reinvestit.
Fara a mai fi blocati de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamna sunt atat de importante!
Eurostat: Romania, cea mai abrupta scadere economica din UE
Scaderea PIB-ului cu 1% in trimestrul al II-lea al anului 2014, faţa de primele trei luni ale aceluiaşi an, reprezinta cea mai abrupta cadere a PIB-ului din toate cele 28 de ţari membre UE, a anunţat Biroul european de statistica Eurostat.
In comparaţie, toţi vecinii Romaniei din UE au inregistrat creşteri economice in trimestrul II, comparativ cu primele trei luni: Ungaria cu +0,8%, iar Bulgaria a avut +0,5%.
Traian Basescu: In conformitate cu standardele UE, Romania a intrat in recesiune
Lui Ponta ii duduie economia in cap. In realitate, a inceput sa se deprecieze. In conformitate cu standardele Uniunii Europene, Romania a intrat in recesiune. Definiţia pe care Eurostatul o da recesiunii: doua trimestre succesive cu scadere a creşterii economice faţa de trimestrul anterior. Romania se afla in aceasta situaţie, chiar daca faţa de anul 2013 are o uşoara creştere economica. Dar deja economia a intrat intr-un declin, un declin de doua trimestre consecutive: trimestrul I — care are o creştere negativa de 0,2% din PIB şi trimestrul II 2014 — care are o creştere negativa de 1% faţa de trimestrul I 2014. In termeni tehnici, inseamna ca economia Romaniei a intrat in recesiune.
Tu ce parere ai ?
NATIONAL
Vezi toate stirile
Trei mii de oameni morți in 2 ani? Inseamna ca instituțiile respective sunt lagare ale morții, nu instituții de ocrotire a unor oameni lipsiți de ajutor.
citeste toata stirea
Coeficientii de criminalitate specifica la nivel de judete pentru anii 2018, 2017 și 2012
citeste toata stirea
Un fost profesor al ofițerilor de Securitate și de Miliție din Cluj pana in 1989 este acum ambasadorul Romaniei la Vatican și, cel puțin teoretic, trebuie sa ...
citeste toata stirea
Indicatori utilizați in sistemul public de pensii pana la aprobarea Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2019
citeste toata stirea
Discursul președintelui Donald Tusk la ceremonia de deschidere a Președinției Romaniei la Consiliul Uniunii Europene vs Discursul premierului Viorica Dancila ...
citeste toata stireaEXTERN
Vezi toate stirile
Cel mai recent raport UNESCO plaseaza Romania in clasamentul global al statelor cu bugetele cele mai mici alocate Educatiei
citeste toata stirea
O activista de origine romana risca expulzarea din Italia din rațiuni de amenințare la adresa siguranței publice.
citeste toata stirea
Parlamentarii și miniștrii UE pot bloca sau debloca finanțarea
citeste toata stirea
Eurobarometru alegeri 2019: principalele ingrijorari ale romanilor și ce i-ar determina sa participe la vot.
citeste toata stirea
Comisia Europeana a publicat raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare.
citeste toata stireaOPINII
Vezi toate opiniile
In pragul celor 100 de ani de Romanie mare, ne condamnam cu voie la alți 100 de ani de intuneric... și e dezolant ca frați, surori, parinți și copii, oameni de toate felurile, ne adunam intr-un loc care, de fapt, ne separa mai mult.

Coagularea “strazii” in forme organizate a generat o campanie furibunda de denigrare.
VREMEA IN TIMISOARA

Umiditate : 97%

Umiditate : 85%
TU CE PARERE AI?
Cine credeți că ar fi fost un bun secretar de partid (PCR) înainte de 1989 în Timișoara?...