Protest: Cine conduce tara? Guvernul sau Biserica Ortodoxa?...

Scris de Costin Stefan | Publicat in 01.06.2014 14:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat, pe 29 mai, un protocol cu privire la predarea disciplinei religie-cultul ortodox in invatamantul preuniversitar. Protocolul care nu a fost facut public de nici una dintre cele trei parti.
Ceea ce a nascut la nivelul opiniei publice din Romania o serie de intrebari, precum:

Care este rostul unui astfel de protocol, care este rostul garantarii unui acces nestingherit al reprezentantilor BOR in unitatile de invatamant?
De ce in scolile publice autoritatea statului este subordonata autoritatii bisericesti?
In scolile din Romania, sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor, se practica o indoctrinare religioasa masiva.
Cine conduce tara? Guvernul sau Biserica Ortodoxa?...

Astfel ca, pe 1 iunie, s-a lansat pe facebook Ziua de protest impotriva protocolului secret incheiat de Ministerul Educatiei si Biserica Ortodoxa.
Cine doreşte sa participe la protest, se poate fotografia in fata unei scoli sau a unei institutii publice (Ministerul Educatiei, Inspectorat Scolar, Parlament, Consiliu Judetean, Primarie etc.), impreuna cu un mesaj de sprijin pentru un invatamantul laic.
Fotografia si se posteze atat pe wall-ul personal, cat şi pe pagina evenimentului Şcoala nu e Biserica, iar la postare sa se foloseasca hashtagul #‎ScoalaNuBiserica.
De asemenea, mesajul se poate afisa la intrarea in blocul in care locuiesti sau, daca pleci cu masina in oras, il poti fixa intr-un loc vizibil.

Mesajul Şcoala nu e Biserica doreşte sa transmita ca imixtiunea Bisericii Ortodoxe in scolile publice trebuie sa inceteze.
Prin protest se solicita Ministerului Educatiei sa faca public, de urgenta, continutul protocolului incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana si cetaţenii işi exprima extrema preocupare privind maniera in care BOR primeste noi drepturi de imixtiune in sistemul de invatamint.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.