PSD nu se dezminte: Corina Cretu pune angajatii, la Bruxelles, sa-i spele rufele si sa-i plimbe rudele!!!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.12.2015 13:55 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

# Angajatii de la Bruxelles s-au aratat nemultumiti de faptul ca comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, amesteca viata personala cu munca, se arata intr-un articol publicat pe Politico.eu.
# 9 din 18 persoane din staff fostului consilier al lui Ion Iliescu de la Cotroceni a demisionat in timpul primului an de mandat de comisar, din cauza dezordinii şi lipsei de profesionalism.
# Corina Creţu este obişnuita sa combine calatoriile oficiale cu excursii recreative şi cere angajatilor sa-i duca rufele la spalat, sa-i cumpere alimente si sa-i plimbe rudele cu masina.
# Jurnalistii de la Politico au obtinut o copie a programului comisarului european din ultimele 12 luni. S-a putut observa ca deseori nu avea intalniri lunea, joia si vinerea. Corina Cretu nu lucra in zilele respective.
# Dintre cei 28 de comisari europeni, Corina Cretu are cele mai multe absente la intalnirile saptamanale ale Comisiei, lipsind la aproape un sfert dintre ele.
# "Toata lumea ii spunea ca nu poate face asta", insa Corina Creţu a raspuns mereu ca "in Romania un ministru poate face ce vrea", potrivit surselor din staff.
# Oficial, nu au existat plangeri privind comportamentul Corinei Cretu sau investigatii care sa vizeze reclamatiile staff-ului.
# Foştii angajaţi au dezvaluit obiceiul bizar al Corinei Cretu de a aprinde lumanari de la biserica in biroul de la Bruxelles.
# Corina Cretu dojeneste miniştrii din Romania cu citate din Biblie: Domnule ministru, nu stiu cat de credincios sunteti...

Corina Cretu:

”De dimineaţa primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, şocaţi de atacul fara precedent şi fara nici o baza reala, aparut in Politico.
Din respect pentru adevar, pentru echipa mea şi ma refer aici atat la cabinetul meu, cat şi la colegii din DG Regio şi, nu in ultimul rand, din respect faţa de cei care imi urmaresc in mod constant activitatea, am decis sa fac urmatoarele precizari:
Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agenda extrem de incarcata, cu foarte multe intalniri şi misiuni de lucru in statele membre. Spre exemplu: pana in prezent, am vizitat 24 de ţari, am avut intalniri oficiale cu peste 40 de preşedinţi regionali, am participat la peste 10 dezbateri in Parlamentul European, in cadrul Comisiilor de specialitate sau in sesiuni plenare, la Strasbourg şi am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Miniştri dedicate politicii de coeziune. Agenda mea publica reflecta aceasta intensitate a angajamentelor.
Aşa cum am promis la inceputul acestui mandat, toate programele operaţionale ale FEDR pentru 2014-2020 au fost adoptate. Pe parcursul acestui an, eu şi echipa mea ne-am concentrat asupra acestui obiectiv şi astazi sunt mandra de ceea ce am realizat. Dispunem acum de pachete de investiţii solide, axate pe performanţa, pentru a ajuta regiunile şi oraşele sa realizeze obiectivele UE in materie de creştere economica şi creare de locuri de munca.
Acest inceput bun ma face sa sper ca şi anii ce vor urma vor fi cel putin la fel, daca nu chiar mai buni, fiindca aceste programe vor avea cu siguranţa un impact substanţial in viata de zi cu zi a oamenilor.
Intenţionez sa menţin acest ritm şi anul viitor pentru a asigura implementarea acestor programe, in teritoriu, cat mai repede.
Sunt mandra sa am o echipa de profesionisti cu experiente si realizari remarcabile. Impreuna, am reuşit sa avem rezultate deosebite in acest an. Schimbarile de personal in cabinetele comisarilor nu sunt excepţionale, in special in primul an de mandat, atunci cand mulţi realizeaza ca ritmul de activitate este mult mai alert decat şi-au imaginat atunci cand au acceptat aceasta provocare.
Doresc insa sa va sigur pe toţi ca onestitatea şi integritatea au stat la baza intregii mele activitaţi, in ultimii 25 de ani şi ca nu voi abdica niciodata de la aceste principii.”

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.