PSD, Partidul Suspendatilor din Romania. Liviu Dragnea scapa de celula...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 22.04.2016 15:42 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, in dosarul Referendumul.

Instanţa a majorat pedeapsa in cazul lui Liviu Dragnea de la un an inchisoare cu suspendare, cat primise la instanţa de fond, la doi ani de inchisoare cu suspendare, precum şi termenul de incercare in cazul liderului PSD de la 3 la 4 ani.

Liviu Dragnea a fost condamnat, la ICCJ, pe 15 mai 2015, in dosarul Referendumul, la un an de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani.

In calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii şi desfaşurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa in partid in scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianţa politica din care facea parte formaţiunea pe care o reprezenta, şi anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute in alte condiţii decat cele legale, a precizat DNA.
In acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenţa in virtutea funcţiei pe care o deţinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

DNA l-a acuzat ca a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul caruia a transmis mesaje, ordine şi recomandari legate de stimularea participarii cetaţenilor la vot prin mijloace interzise de lege catre coordonatorii judeţeni de campanie/primarii/activiştii de partid.
De asemenea, Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiaţi ai sai, membri de partid din judeţul Teleorman, unde indeplinea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, sa faca tot ce le sta in putinţa, inclusiv prin incalcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru indeplinirea pragului de participare care asigura validarea referendumului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.