PSD s-a suparat rau pe MULTINATIONALE. Se jura ca asa va combate EVAZIUNEA FISCALA...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 09.06.2017 16:05 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Pentru combaterea evaziunii fiscale şi a planificarii fiscale, multinationalele vor face raportari in statul de rezidenta fiscala.

Guvernul a adoptat noi masuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi a planificarii fiscale, prin reglementarea schimbului automat obligatoriu de informaţii din rapoartele pe care grupurile de intreprinderi multinaţionale urmeaza sa le depuna in statul membru al societaţii mama.
Noile masuri sunt prevazute intr-o ordonanţa de urgenţa de modificare şi completare a Codului de procedura fiscala.

Actul normativ detaliaza condiţiile care trebuie indeplinite de o entitate rezidenta fiscal in Romania pentru a deveni raportoare, termenul pentru depunerea raportului şi termenul de realizare a schimbului de informaţii intre statele membre.
Astfel, termenul de depunere a raportului pentru fiecare ţara in parte este de 12 luni de la ultima zi a anului fiscal de raportare a grupului de intreprinderi multinaţionale, iar transmiterea rapoartelor intre autoritatea competenta din Romania şi celelalte autoritaţi fiscale se realizeaza in termen de 15 luni de la ultima zi a anului fiscal al grupului de intreprinderi multinaţionale pentru fiecare ţara in parte.
Romania poate utiliza informaţiile din raport pentru combaterea evaziunii fiscale şi a planificarii fiscale şi pentru analiza preţurilor de transfer, evaluarea riscurilor legate de preţurile de transfer şi alte riscuri aferente erodarii bazei impozabile şi transferului profiturilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.