PSD v-aduce voua. Noi PROCEDURI pentru obtinerea DUPLICATULUI CARTII de IDENTITATE a VEHICULULUI

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.07.2017 15:12 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Conducatorii auto vor putea obţine, prin proceduri simplificate, duplicatul carţii de identitate a vehiculului, emis de RAR, in cazul pierderii, furtului sau distrugerii carţii de identitate a vehiculului sau in cazul neindeplinirii obligaţiei de a preda noului proprietar cartea de identitate a vehiculului, in cazul  instrainarii acestuia.
In acest sens, Guvernul a modificat, prin proiect de lege, Ordonanţa Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea carţii de identitate şi certificarea autenticitaţii vehiculelor rutiere in vederea inmatricularii  sau inregistrarii acestora in Romania.
Astfel, se elimina obligativitatea prezentarii de catre client a avizului autoritaţii competente care a efectuat inmatricularea sau inregistrarea vehiculului, precum şi a obligativitaţii de a publica in Monitorul Oficial a anunţul privind pierderea, furtul sau distrugerea carţii de identitate a vehiculului.
O alta noutate consta in completarea situaţiilor in care se poate emite un duplicat al carţii de identitate a vehiculului pentru toate cazurile in care, la instrainarea vehiculului, ultimul proprietar nu transmite dobanditorului cartea de identitate a vehiculului.
Ministerul Transporturilor va actualiza, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii aprobate, reglementarile privind omologarea individuala, eliberarea carţii de identitate şi certificarea autenticitaţii vehiculelor – RNTR 7.
Legea intra in vigoare in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.