PSD vrea intoarcerea ROMANIEI pe axa MOSCOVA-BUCURESTI-МOSCOVA

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.07.2016 10:14 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Cand s-a trezit in dimineaţa zilei de 5 iulie, bloggerul, infractorul şi fostul prim-ministru al Romaniei şi nomenclaturist al Republicii Socialiste Romania, i-a scris o scrisoare deschisa preşedintelui Romaniei.
Iata mai jos cateva pasaje.
Ceea ce este de subliniat in ceea ce spune cel mai impuşcat dintre premierii postdecembrişti ai Romaniei este faptul ca vorbeşte despre o Convenţie referitoare la relaţiile diplomatice.
Ţinta infractorului milionar in euro este, evident, ambasadorul SUA şi SUA in sine.
Uita tovaraşul Adrian Nastase ca, inainte de 1989, nimeni nu l-a auzit ciripind despre relaţiile diplomatice dintre Romania şi URSS şi nu l-a vazut luand o atitudine barbateasca impotriva obedienţei la nivel de stat şi nu numai in faţa ruşilor?...

Adrian Nastase:

”Domnule Presedinte Iohannis,

Traian Basescu v-a lasat o mostenire grea – intre altele, actiunea obedienta fata de Statele Unite  („Licuriciul cel mare”) – Theo Peter, stergerea datoriilor Irakului si multe altele. Aceasta actiune obedienta a incurajat ambasadorii americani la Bucuresti sa incalce, incepand cu 2005, toate normele acceptate ale diplomatiei. Nu are rost sa revin asupra celor intamplate in ultimii ani.

Recent insa, raspunzand  criticilor unor oameni politici romani, ambasadorul Hans Klemm a afirmat: „E datoria mea sa fac observatii in mod public”. Cu alte cuvinte, sa continue sa se pronunte public in chestiunile de politica interna romaneasca.

Consider ca, in calitate de presedinte al Romaniei, aveti DATORIA sa-l invatati pe ambasadorul Klemm ca are datoria de a NU face observatii in public. Puteti, spre exemplu, sa-l insarcinati pe unul din consilierii dvs. sa-i inmaneze textul Conventiei de la Viena, din 1961, referitoare la relatiile diplomatice, in care se arata: „Art. 41 – 1. Fara prejudiciul privilegiilor si imunitailor lor, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale acestui stat.”

Nu cred ca ratificand Conventia, in 1968, Romania a facut o exceptie pentru SUA. Si nu cred ca ar exista un acord bilateral de reciprocitate prin care ambasadorii roman si american sa se pronunte asupra chestiunilor de politica interna din cele doua tari”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.