PSD vrea o TAXARE SUPLIMENTARA a MUNCII INDEPENDENTE si a celor scutiti de IMPOZITUL pe VENIT...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.10.2017 13:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Deputatul USR Claudiu Nasui pune in cifre clare efectele trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat pentru salariaţi, programatori şi PFA-uri:

„In prezent, Romania este in topul ţarilor din UE pentru povara fiscala pe munca. Pentru fiecare 100 de lei cu care este platit un salariat, angajatorul mai trebuie sa plateasca inca 75.36 de lei la stat. Cum influenţeaza potenţiala trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat pregatita de PSD? Sa vedem cum arata calculele presupunand condiţii normale de munca şi ţinand cont şi de noua „taxa de solidaritate” de 2% pe masa salariala anunţata recent.
Pentru salariaţi normali nu se schimba aproape nimic. Scade uşor povara fiscala cu 1%. Pentru toate celelalte categorii, insa, povara fiscala creşte rezultand pierderi ale venitului net.
Persoanele in prezent scutite de impozit pe venit (persoanele cu handicap, programatorii, cercetatorii şi lucratorii sezonieri din industriile HoReCa şi turism) pierd mai mult. Daca guvernul PSD-ALDE trece aceasta reforma, povara fiscala asupra lor creşte cu 9.62%. La un cost salarial total constant, salariul net al acestor oameni va fi diminuat cu 6.13%.
Persoanele care lucreaza independent, artiştii şi jurnaliştii au, insa, cel mai mult de pierdut. Povara fiscala asupra lor creşte. Pentru fiecare suta de lei caştigata va trebui sa dea la stat 13.23 de lei in plus (pentru PFA pierderile sunt calculate presupunand un nivel de 40% de cheltuieli, exact cat sunt cheltuielile determinate din codul fiscal pentru drepturi de autor).
De fapt ce avem? O taxare suplimentara a muncii independente şi a celor din categoriile scutite de la impozitul pe venit. Atunci cand statul creştea cu 20% cheltuielile pentru salariile bugetarilor explicam ca tot din banii dumneavoastra se cresc salariile. Acum, cand cresc taxele pe unde pot acest lucru devine şi mai clar. Problema este ca nici dupa creşterea de 20% a accizelor nu ajung banii pentru cat au crescut ei salariile. PSD-ALDE a operat şi opereaza in continuare cea mai mare redistribuţie de avuţie din economia romana, luand din ce in ce mai mult de la cei care lucreaza in economia privata pentru a putea plati salariile sporite ale bugetarilor. Toate preţurile cresc şi vor mai creşte, investiţiile şi fondurile europene au fost quasi complet sacrificate, datoria publica a explodat şi mai nou devenim paria internaţionala a investiţiilor din cauza exploziei riscului de ţara. Toate acestea in mai puţin de un an de guvernare.”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.