RAZBOIUL ZILEI. TU pe cine CREZI?... Pe VIPERA PSD si INSPECTORATUL SCOLAR sau o PROFESOARA SUPLINITOARE?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.05.2017 10:34 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Razboiul Zilei

Cristina Tunegaru:

”Acuzaţia ca aş fi afectat imaginea primarului Bucureştiului e halucinanta. Nicaieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu vad ce legatura am cu aceste lupte politice. Dimpotriva, am negat explicit reprezentanţilor media care m-au contactat ca ar exista vreo conexiune, am refuzat sa-mi inchipui ca poate exista o asemenea ticaloşie.
Apoi, ca aş fi afectat imaginea inspectoratului prin afirmaţii mincinoase. Tot ce am spus e factual adevarat şi verificabil pana la virgula. Daca afecteaza imaginea sistemului nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale; tocmai asta denunţ, ca se poate lua o asemenea decizie discreţionara, ca mi se poate nega legal dreptul de a concura cu şanse egale pe un post liber, ca vechimea şi hartiile bat competenţa şi interesul superior al copiilor. E inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor sa nu ţina cont de realitatea din şcoala şi de dorinţa parinţilor. Sistemul imparte arbitrar resursa umana in insideri şi marginali şi ia pe baza acestei distincţii decizii care pot afecta viitorul unor copii.
Problema e mult mai ampla decat cazul meu individual, in fiecare an acest sistem atavic de angajare prin „repartiţie” exact ca in comunism exclude tineri valoroşi care pot reprezenta schimbarea pe care ne-o dorim in educaţia publica. Pentru ca posturile dispar inainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concureaza pentru palmares. E o discuţie pe care trebuie sa o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii şi cariere cladite pe manuirea experta a regulamentelor”.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti:

”Avand in vedere aspectele prezentate in presa de catre doamna Cristina Tunegaru, profesor suplinitor la şcoala Gimnaziala nr. 95, sector 3, referitoare la modul de desfaşurare a activitaţii de mobilitate a cadrelor didactice, Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti face urmatoarele precizari:

Conform Metodologiei — cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din invaţamantul preuniversitar, pentru anul şcolar 2017-2018, aprobata prin OMENCş cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate in restrangere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate faţa de cadrele didactice suplinitoare, care solicita continuitatea pe post.

Doamna profesoara Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor pe postul de la şcoala menţionata. In consecinţa, acest post a fost ocupat legal, incepand cu anul şcolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice.

In acest context, Consiliul de administraţie al unitaţii de invaţamant nu mai poate acorda continuitatea pe postul respectiv.

Consideram ca declaraţiile doamnei profesor Cristina Tunegaru nu corespund adevarului, sunt fara baza legala şi aduc prejudicii de imagine Doamnei Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei şi Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.