Reorganizare in cadrul administratiei publice

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.05.2012 19:44 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale, operând o serie de modificări la nivelul anumitor structuri, a anunţat primul-ministru Victor Ponta la finalul Sedinţei Executivului.

Astfel, Departamentul Cultelor a revenit la Ministerul Culturii, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Oficiul pentru Cadastru au trecut din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în subordinea Guvernului. 'Aceste structuri revin acolo unde le este locul şi unde pot să fie funcţionale', a precizat primul-ministru.

De asemenea, Agenţia Naţională pentru Sport a fost preluată în coordonarea primului-ministru. 'Vreau să dau un mesaj de implicare directă a primului-ministru şi a Guvernului în sprijinirea activităţii sportive de performanţă în România', a subliniat premierul Victor Ponta

În ceea ce măsurile cu privire la prefecţi şi subprefecţi, potrivit primului-ministru, Guvernul a stabilit persoanele care îndeplinesc criteriile legale pentru a ocupa aceste funcţii în majoritatea judeţelor, iar hotărârile de guvern se află în faza de redactare.

Tot astăzi, premierul a anunţat că a semnat deciziile de eliberare din funcţie a preşedintelui CNAS, Lucian Duţă, şi a preşedintelui ANRMAP, Cristina Trăilă, ambii având funcţii de secretar de stat.

'Am aflat cu indignare faptul că înainte de a pleca, domnul Duţă a creat o nouă problemă Guvernului României, trimiţând facturile referitoare la încasarea taxei de claw-back, ceea ce ne poate pune în situaţia, ca de mâine, să rămânem fără medicamente. Ministrul în funcţie, domnul Cepoi, a reuşit, pentru moment, să dialogeze şi să stabilizeze situaţia, dar această atitudine, din punctul meu de vedere, nu este doar o atitudine neelegantă, este chiar o atitudine ilegală. Voi cere Ministerului Sănătăţii şi organelor în drept să cerceteze toate activităţile desfăşurate de către domnul Duţă în funcţia pe care a ocupat-o până în acest moment', a explicat primul-ministru Victor Ponta.

De asemenea, premierul a precizat că urmează să numească în scurt timp un nou şef la ANRMAP 'pentru corecta desfăşurare a achiziţiilor publice atât în ceea ce priveşte fondurile europene, cât şi fondurile bugetare'.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.