ROMANIA CORUPTIEI. CETATEAN CONDAMNAT la 2 ani si 6 luni INCHISOARE cu EXECUTARE pentru MITA de... 200 EURO!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.07.2017 15:37 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Curtea de Apel Bacau a pronunţat hotararea definitiva prin care a redus cuantumul pedepsei principale aplicata de instanţa de fond inculpatului Rusu Ionel de la 5 ani inchisoare la 2 ani şi 6 luni inchisoare cu executare, pentru savarşirea infracţiunii de dare de mita şi a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, respectiv pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor, pe o perioada de 3 ani.

Hotararea este definitiva.

La data de 05.05.2016, s-a inregistrat la Direcţia Generala Anticorupţie (D.G.A.) — Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bacau şi, ulterior, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau denunţul penal formulat de şeful unui Post de Poliţie — I.P.J. Bacau privind incercarea unui cetaţean de a-i da mita.

Din probele administrate a rezultat ca, in fapt, in data de 03.05.2016, inculpatul Rusu Ionel, deşi nu deţinea permis de conducere, a condus un autoturism neinmatriculat şi cu numere false de inmatriculare, a pierdut controlul volanului, s-a rasturnat, avariind parţial gardurile a doua imobile.

A doua zi, poliţistul, fiind sesizat cu privire la faptele descrise mai sus, a intocmit dosar penal şi a inceput sa faca cercetari cu privire la infracţiunile savarşite de Rusu Ionel. Ulterior, inculpatul s-a prezentat la Postul de Poliţie şi i-a oferit agentului de poliţie suma de 200 euro, cu titlu de mita, pentru ca acesta sa işi incalce atribuţiile de serviciu şi sa nu efectueze cercetarile penale in cauza. Lucratorul de poliţie a refuzat sa primeasca suma de bani, l-a audiat pe inculpat şi a stabilit o noua intalnire pentru a doua zi.

Poliţistul s-a prezentat la sediul D.G.A. — S.J.A. Bacau unde a formulat denunţ penal cu privire la infracţiunea de dare de mita mai sus descrisa.

Denunţul a fost inaintat catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau şi, in dimineaţa zilei de 06.05.2016, lucratorii S.J.A. Bacau, sub coordonarea procurorului de caz au organizat şi realizat prinderea in flagrant a lui Rusu Ionel in timp ce oferea suma de 200 de euro şefului de post.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.