ROMANIA este CONDUSA de ACADEMICIENII cu INDEMNIZATII VIAGERE de la Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 30.09.2016 14:22 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Traian Basescu:
 
”Ce inseamna “sistemul”?
Foarte multi vorbesc despre “sistem”, dar nu-l definesc. Voi incerca eu s-o fac, dar, azi, doar la un mod absolut general.
Multi ii asaza in "sistem" pe politicieni. Foarte gresit. Politicienii nu sunt niciodata asimilati de "sistem", pentru ca, pur si simplu, ei sunt trecatori. Politicienii stau in functii maxim 4 ani si pleaca. Singurul lucru pe care uneori politicieni foarte puternici reusesc sa-l faca este sa struneasca vremelnic "sistemul", sa-l orienteze vremelnic catre realizarea obiectivelor lor publice. Dar, imediat ce omul politic pleaca din functie, “sistemul” va reveni pe propria-i directie .
„Sistemul” este format din cei care stau in cea mai mare parte a vietii lor profesionale in functii importante si foarte importante din aparatul bugetar de stat. De regula, sunt oameni cu referinte profesionale bune.
„Sistemul” este format din: ofiteri importanti din serviciile de informatii, judecatori de pe toate treptele justitiei (tribunale, curti de apel, ICCJ), procurori din parchetele de pe langa tribunale, curti de apel si ICCJ, ofiteri superiori si generali din Ministerul de Interne, ofiteri si generali din MApN, profesori universitari si functionari din ministere si agentii guvernamentale bine asezati pe functii de directori, sefi de serviciu, sefi de birouri. In multe situatii, membrii "sistemului" isi angajeaza sotiile, copiii si alti apropiati in institutiile pe care le conduc.
Va pot spune ca, in masura in care am putut, la un moment dat, am adus oameni pe care i-am numit in funcţii importante din ţara. Din pacate, au fost rapid inghiţiţi de “sistem”, au intrat in cadenţa şi in obiectivele “sistemului” şi au uitat rapid ce au promis in discuţia cu mine inainte de a fi numiţi.
Marele talent al “sistemului” este acela de a folosi oamenii politici pentru ca, printre legile si hotararile necesare tarii, sa promoveze si acte normative care sa-i protejeze interesele si avantajele.
Toate tarile democratice au ceea ce se numeste un “sistem”, o coloana vertebrala a statului care se mentine indiferent care sunt schimbarile politice. Problema este daca “sistemul” este in primul rand loial tarii sau este loial in primul rand lui insusi.
In ce ne priveste, din pacate, avem un “sistem” loial in primul rand lui insusi.
Iar, daca vreti sa vedeti o sinteza a sistemului, vedeti lista “academicienilor” cu indemnizatii viagere de la Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.