Romania, ingropata de Guvernul Victor Ponta la fondurile europene!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 20.11.2015 17:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Corina Creţu, comisarul european pentru Politica Regionala:

”Ma preocupa in mod special inchiderea in bune condiţii a perioadei de programare 2007-2013, avand in vedere ca mai sunt doar 6 saptamani pana la 31 Decembrie 2015, termenul limita pana la care Comisia Europeana accepta facturi pentru a fi decontate.

Deci, in opinia Comisiei Europene, implementarea proiectelor din perioada de programare 2007-2013 reprezinta o prioritate. Cred ca Romania trebuie sa depuna toate eforturile pana la sfarşitul anului pentru a evita dezangajarea de fonduri europene. Comisia Europeana este la dispoziţia autoritaţilor romane pentru a ajuta, dar, dupa cum ştiţi, cand vine vorba de implementare, aceasta este 100% responsabilitatea statului membru.

Am discutat cu dl Prim Ministru un plan de masuri şi acţiuni, in baza caruia gradul de absorbţie sa depaşeasca 70% pentru toate fondurile structurale.

Consider ca Romania are nevoie de stabilitate la nivelul autoritaţilor de management, pentru a-şi intensifica eforturile de incheiere in condiţii cat mai bune a perioadei de programare 2007-2013”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.