ROMANIA, la un pas de ERDOGANIZARE. PSD vrea JUSTITIE ca pe vremea lui Ion ILIESCU si Adrian NASTASE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.08.2017 16:44 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Klaus Iohannis:

”Modificarile legislative anunţate astazi de ministrul Justiţiei reprezinta un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionari a justiţiei, o lovitura data luptei anticorupţie. Daca acest amalgam de masuri va fi asumat de Guvern şi aprobat de Parlament, eforturile Romaniei de mai bine de 10 ani vor fi anulate şi justiţia se va intoarce in timp, intr-o epoca in care era subordonata politicului”.

Monica Luisa Macovei:

”Pofta ce-au poftit: Toader preda Justiţia PSD-ului şi ALDE. Toader egal Stanoiu.
Tudorel Toader, uns ministru ca sa distruga Justiţia, propune 3 modificari fatale pentru Justiţie şi ţara.
1. Preşedintele este exclus din procesul de numire a procurorilor cu funcţii de conducere de la DNA, DIICOT şi Parchetul General şi inlocuit cu CSM, format din 19 membri. Exact ca pe vremea lui Stanoiu.
Toader intra cu bocancii peste angajamentele asumate de Romania in 2007 ca sa ne integram in Uniunea Europeana. Cele 3 legi ale Justiţiei adoptate in 2005 au fost salutate de Comisia Europeana şi au avut un rol decisiv in intrarea Romaniei in UE. Atunci, de ce le schimbam? Ca dovada, Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) cere expres sa nu se modifice procedura de numire şi revocare a conducerii DNA, DIICOT şi PG, care, din 2005, se finalizeaza prin decizia preşedintelui şi care a funcţionat foarte bine. Raţiunea este simpla: un organ colectiv – CSM - nu raspunde pentru nicio decizie luata. In schimb, preşedintele ţarii are nume şi faţa şi poate fi sancţionat de electorat pentru deciziile proaste.
2. Inspecţia judiciara, care ii cerceteaza disciplinar pe judecatori şi procurori, trece la Ministerul Justiţiei, tot ca pe vremea lui Stanoiu, cand inspecţia era folosita ca instrument politic, facut dosare la comanda şi pentru şantajarea magistraţilor. Moartea procurorului Panait nu inseamna nimic pentru Toader&comp.
3. Crearea unei structuri speciale de parchet care sa ii ancheteze pe procurori şi judecatori, scoţandu-i de sub competenţa DNA. Toader vrea sa rupa bucaţi din DNA şi ma indoiesc ca nu va continua şi cu alte departamente din DNA, mutandu-le prin alte locuri. DNA a demonstrat de 12 ani ca poate combate eficient corupţia in randul magistraţilor şi niciodata nu schimbi ceva care funcţioneaza bine, decat daca vrei sa distrugi ceea ce funcţioneaza.
Ma aştept ca Toader sa mai aduca doua birouri in cabinetul lui pentru Stanoiu şi Nastase. Sau poate sunt deja”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.