ROMANIA se afla efectiv sub un ASALT al INFRACTORILOR PSD+ALDE+UDMR. HARTUIRI si INTIMIDARI ca pe vremea SECURITATII BOLSEVICE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 22.11.2017 10:01 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca atat ea, cat si colegii ei simt de peste un an si jumatate ca se afla "sub un asalt" in ceea ce priveste activitatea pe care o desfaşoara, informeaza TVR.

"Cred ca suntem cu totii constienti de gravitatea situatiei in care ne aflam. Cel putin noi, ca institutie, atat eu si colegii mei, cat si institutional reactionam doar prin metodele si prin posibilitatile pe care le avem. (...) Simtim cu totii, cel putin de peste un an si jumatate, ca suntem efectiv sub un asalt, care se manifesta prin hartuiri, prin intimidari, prin incercari de intimidare, ca nu-si ating scopul, prin critici uneori obiective, dar de cele mai multe ori nu, prin acel fenomen de fake-news si la care noi nu putem sa reactionam decat institutional", a spus Kovesi, citata de Agerpres, la dezbaterea privind legile justitiei.

Kovesi a aratat ca singurul lucru pe care il poate face DNA, ca institutie, este sa sustina declaratii publice si sa explice efectele unor modificari ale legii.

"Institutional, ce putem face? Legi nu putem face, dar putem sa ne exprimam puncte de vedere. Putem sa analizam proiectele de legi, putem sa identificam vulnerabilitatile, sa identificam riscurile si sa explicam, tehnic sau mai putin tehnic, care sunt consecintele. (...) Putem sa tragem un semnal de alarma si sa spunem daca statul roman vrea ca DNA sa investigheze doar fapte marunte si adopta legi in sensul asta, da... Daca in statul roman se doreste ca ministri, secretari de stat si persoane care detin functii politice sa nu mai poata fi cercetate pentru ca ministrul Justitiei va fi colegul lor de partid si va trimite inspectia peste procuror, da, putem sa spunem aceste lucruri, dar noi mai mult decat atat nu putem face", a spus Kovesi.

Procurorul-sef al DNA a aratat ca, asa cum nu exista directii speciale de investigare a infractiunilor politistilor sau primarilor, nu isi are rostul nici o directie speciala care sa investigheze infractiunile magistratilor.

"S-a spus in mod fals ca DNA se opune acestei modificari pentru ca ar pierde competenta. Haideti sa ne uitam pe cifre. (...) In 12 ani au fost condamnati definitiv 88 magistrati - 44 de procurori, 43 de judecatori si un magistrat asistent. Daca pentru 88 de persoane condamnate in 12 ani trebuie sa infiintam o directie speciala... In aceeasi perioada de timp avem 575 de ofiteri de politie condamnati, 121 de lucratori vamali, 106 primari de comune, orase si municipii. Ce o sa facem, daca avem de 10 ori mai multi politisti condamnati o sa facem directie pentru investigarea politistilor, directie pentru investigarea primarilor, directie pentru investigarea lucratorilor vamali?".

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.