ROMANIA (se) ARDE. DISCONFORT TERMIC si CANICULA in cea mai mare parte a tarii!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.06.2017 13:55 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Administraţia Naţionala de Meteorologie informeaza ca in 25 şi 26 iunie pe teritoriul Romaniei se vor manifesta disconfortul termic şi canicula.

Pe parcursul zilei de duminica, 25 iunie, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a ţarii, caniculara dupa-amiaza in Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local in Muntenia, regiuni unde temperaturile maxime se vor incadra intre 34 şi 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand a atinge sau depaşi uşor pragul critic de 80 de unitaţi.

Luni, 26 iunie, disconfortul termic se va accentua in sudul şi estul ţarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge şi depaşi pragul critic de 80 de unitaţi, iar in Oltenia şi Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata duminica dupa-amiaza şi in special in noaptea de duminica spre luni in vest şi nord-vest, iar luni dupa orele pranzului cu precadere in nord, in centru, la deal şi la munte.
Local vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului şi condiţii de grindina.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.