ROMANII, printre cei mai CERTARETI din EUROPA!... Vezi MOTIVELE pentru care EUROPENII se cearta des cu VECINII!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 04.09.2017 13:25 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Jumatate dintre europeni se cearta in mod voit si des cu vecinii lor.
Totusi, disputele nu se refera la amplasarea gardului de sarma dintre case sau a copacilor – chiar daca ambele sunt cunoscute, in cadrul unor emisiuni de televiziune si nu numai, ca fiind motive de cearta.
Disputele privind gardurile vii si alte tipuri de plante se afla doar pe locul sapte in lista motivelor de certuri dintre vecini, conform unui studiu realizat de E.ON si Kantar EMNID.

Pe primul loc, cu o marja mare si indiferent de care dintre tarile europene este vorba, se afla zgomotul produs de copii, petreceri sau de muzica data la maximum.

Un total de 42 de procente, practic aproape jumatate dintre germani, s-au certat cel putin o data cu vecinii lor din acest motiv.
De asemenea, din perspectiva europenilor, tot o medie de 42 de procente considera ca zgomotul este motivul numarul unu al disputelor.
14 procente dintre cei chestionati plaseaza la mare distanta, pe locul doi, motivul vecinilor curiosi si nepoftiti, in timp ce locul trei revine animalelor de companie, care sunt percepute ca fiind deranjante.
Gratarele, despre care se crede deseori ca sunt motive de certuri, se situeaza mai jos in lista, pe locul opt, in cadrul sondajului de opinie (4 procente).
Certurile sunt mai degraba cauzate de blocarea accesului la locurile de parcare, de zgomotul motoarele automobilelor lasate pornite sau de mirosurile neplacute.

Cei care sunt cei mai predispusi sa se infurie, conform raspunsurilor acordate chiar de ei, sunt turcii (75 procente), fiind urmati de romani (73 procente) si de cehi, care se situeaza pe locul trei (72 procente).
Cu toate acestea, sondajul a aratat ca o treime dintre respondentii chestionati din Germania, Marea Britanie, Ungaria si Suedia nu s-au simtit niciodata deranjati de vecinii lor.

Aceste rezultate fac parte din studiul “Traind in Europa”, in cadrul caruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia şi Ungaria in luna decembrie 2016.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.