Romsilva vinde.... brazii Romaniei. Vezi care sunt preturile!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.12.2015 12:02 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In anul 2015, pentru sarbatorile de Craciun si de Anul Nou, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are posibilitatea de a recolta si valorifica pe piata interna un numar de 33 383 buc. pomi de Craciun, din care specia brad 21 476 buc.
 
Recoltarea pomilor se va face din regenerarile naturale cu o densitate excesiva, prin efectuarea de operatiuni culturale ce au ca scop crearea unor arborete durabile, ce urmaresc promovarea speciilor adaptate conditiilor stationale, precum si din culturi specializate de unde se recolteaza an de an pomi de Craciun, in vederea satisfacerii nevoilor populatiei in perioada sarbatorilor de iarna.
 
Preturile de vanzare catre populatie si agenti economici sunt aceleasi cu cele  folosite in anul 2014, fiind cuprinse intre 10 lei la pomii de Craciun  cu h = 0,7 m - 1,3 m si 20 lei la cei cu h = 2,01 m - 3,00 m, pentru specia molid si intre 20 lei la pomii de Craciun cu h = 0, 7 m - 1,3 m si 30 lei la cei cu h = 2,01 m - 3,00 m, pentru specia  brad - preturi fara TVA.
 
Solicitarile pentru exemplare cu inaltimi mai mari de 3,00 m sunt considerate comenzi speciale, iar pretul se aproba de fiecare directie silvica in parte, pornind de la tariful minim de 20 lei/m.   
Valorificarea acestora se face de catre directiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.