S-a clarificat situatia cadrelor didactice titularizabile

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 09.04.2014 16:39 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul Romaniei a aprobat, miercuri, 9 aprilie, in şedinţa de guvern, OUG care modifica art. 253 al Legii nr. 1/ 2011, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 106/2014, publicata in MO nr.238/ 03.04.2014.

In textul aprobat de Guvern, Ministerul Educaţiei Naţionale a adus clarificari in ceea ce priveşte situaţia cadrelor didactice titularizabile, astfel ca, pe de o parte, se precizeaza ca nu exista doua procedee de titularizare diferite, iar pe de cealalta parte, textul defineşte conceptul de 'viabilitate a postului'.

Articolul precizeaza ca toate cadre didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din invaţamantul preuniversitar in ultimii 6 ani şi care sunt angajate deja pe baza contractului individual de munca pe perioada determinata, pot fi repartizate pe perioada nedeterminata in unitaţile de invaţamant unde predau.
Decizia se ia in urma şedinţei publice a inspectoratului şcolar judeţean şi numai daca postul didactic/ catedra sunt vacante şi au viabilitate.
Conceptul de 'viabilitate a unui post/ unei catedre' presupune existenţa postului/ catedrei pe durata unui nivel de invaţamant.
Existenţa şi necesitatea lor se stabileşte de consiliul de administraţie al unitaţii de invaţamant, in funcţie de planurile-cadru in vigoare şi de alte variabile specifice judeţului/ municipiului din care face parte unitatea de invaţamant.

In acest moment, de modificarile operate  in art. 253 urmeaza sa beneficieze 3.242 de cadre didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din anii anteriori (ultimii 6 ani).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.