Sa ridice mana cine stie CEL PUTIN un POLITIST CORUPT. Sau JMEKER. Despre care cei din MINISTERUL de INTERNE tac malc...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.09.2017 07:44 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Aici sunt OPINIILE dvs

Vlad Petri:


”Poliţist, subiectiv >>>

Aseara gasesc in cutia poştala un plic din partea Poliţiei Rutiere prin care mi se comunica faptul ca am fost implicat intr-un accident in data de 7 august şi sa ma prezint in maxim 5 zile, in caz contrar voi primi o amenda intre 3045 şi 14500 ron şi intre 21 la 100 de puncte de penalizare. Ma uit la plic, data poştei e de ieri, ma framant cu accesarea sertarelor trecutului, deschid agenda de pe birou, ma uit in telefon, la browsing history.

La data şi ora presupusului accident maşina era parcata in faţa blocului, iar eu eram pe facebook, şi pe ceva canale de ştiri. Asta zice Chromul, cel puţin.

Ajung la secţia de poliţie unde ma intampina agentul Ovidiu Andrei, personaj devenit celebru dupa aplicarea uppercut-ului in figura lui Boureanu. Ma invita sa iau loc şi ma intreaba de ce am fugit de la locul accidentului... Ceeee? Care fugit? Care accident?

"Domnule Petri, dar de ce nu va gasesc in sistem? V-am cautat şi nu v-am gasit numarul de telefon. Firma pe care o aveţi nu e inregistrata la registrul comerţului?" şi alte intrebari de intimidare şi fara sens. "Va rog sa imi daţi permisul". Ma uit la individ şi nu imi dau seama daca e o farsa, poate a devenit gazda unui serial tv din care fac şi eu parte in mod involuntar şi neasumat, genul ala de show la care afli duma la final şi lumea rade de reacţiile tale speriate.

Imi da o declaraţie şi imi zice sa o completez cu ce imi aduc aminte. Ii spun ca imi amintesc ca la data respectiva eram acasa in faţa monitorului, utilizand probabil aplicaţia subversiva facebook, sau fiind implicat in alta activitate de rutina matinala. Pauza de 1 minut. "A, staţi, ca acum vad, scrie aici ca aţi fost lovit, nu ca aţi lovit." Da, e totuşi o diferenţa de exprimare:) "Primesc multe hartii de astea şi nu am citit atent. Ok, in cazul asta nu va iau carnetul". Whaat? Nu tu scuze ca te-am purtat pe drumuri, ca am presupus ca eşti vinovat, ca am invocat amenzi, etc...

Ma uit la el şi ma intreb ce o fi paţit, daca e ironic, incearca sa imi arate ca e in charge şi face ce vrea muşchii lui sau e pur şi simplu idiot. Imi da de completat o declaraţie de doua pagini, insistand pe desenul cu maşinile (care maşini? care accident?), pe detaliile (foarte importante...) legate de starea drumului pe care a fost parcata maşina (drum drept sau curba, umed sau uscat, o banda sau doua benzi?).

Simt ca nu mai rezist, vreau sa ies şi sa plec, am inţeles ideea, cineva mi-a zgariat puţin aripa, a fost binevoitor şi a anunţat accidentul, dupa o luna primesc o inştiinţare, pot sa imi repar aripa pe asigurarea lui, deşi nu intenţionez asta (e foarte puţin atinsa), dar nu am timp de chestii inutile, de desene cu maşini, gasirea condiţiilor de drum etc...

Dupa alte cateva suspiciuni şi tergiversari ("e cam prafuita maşina, aţi fost la pescuit?" - aveam nişte scaune pliante in portbagaj, "aduceţi talonul şi asigurarea ca sa le vad!") poliţistul Ovidiu imi pune in faţa un etilotest. Il intreb daca e o procedura pentru investigarea aşa-zisului accident de acum o luna. "Aţi venit pana aici cu maşina, nu? Am tot dreptul sa va pun sa faceţi asta. Suflaţi pana se stinge lumina verde." Deja mi se pare ca e prea de tot, ma mir ca nu m-a pus sa ii pun pe birou extintorul, triunghiurile şi trusa medicala...

Intr-un final primesc o adeverinţa de reparaţie, pe care o iau şi dau sa plec pe modul Usain Bolt, gata, pa, m-ai disperat, lasa-maaa in treaba ma, m-am saturat... Cand dau sa ies pe uşa imi face semn sa ma opresc şi ma priveşte atent: "Domnule Petri, am fost mai dur la inceput, pentru ca urmaream altceva".

Feeling bored and disgusted”....

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.