SALARII mai mari pentru PERSONALUL NEDIDACTIC din INVATAMANT. PSD pregateste o noua LEGE a EDUCATIEI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 22.02.2017 14:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul va promova o Ordonanţa de Urgenţa in şedinţa de joi, 23 februarie, in scopul soluţionarii problemelor aparute in salarizarea personalul nedidactic din invaţamantul preuniversitar şi universitar.
Soluţia avuta in vedere vizeaza aşezarea pe grila, in funcţie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar masura va fi aplicata incepand cu luna februarie 2017.
Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din invaţamant se vor incadra intre salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, şi 1947 lei.

“Am toata deschiderea sa gasim soluţii rapide pentru problemele salarizarii personalului nedidactic din educaţie şi pentru indreptarea acestei nedreptaţi care s-a produs pentru aproximativ 53.000 de oameni din invaţamant“, a subliniat premierul Sorin Grindeanu.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu şi ministrul Educaţiei Naţionale Pavel Nastase au subliniat ca Executivul are in atenţie situaţia sporurilor salariale pentru  personalul din educaţie, care treneaza de mai mult timp şi are toata deschiderea şi face eforturi sa fie rezolvata.

De asemenea, membrii Guvernului şi reprezentanţii sindicatelor din invaţamant au discutat despre promovarea unui nou proiect al Legii Educaţiei Naţionale pana la sfarşitul anului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.