SALARII MAJORATE pentru POLITISTI, MILITARI si PERSONALUL CIVIL din MApN, MAI si SRI. Hai, cine mai #REZISTA in front!?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 04.08.2017 19:18 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Politistii din Ministerul Afacerilor Interne si personalul civil din instituţiile publice de aparare, ordine publica şi securitate naţionala vor putea beneficia de majorari salariale de pana la 15% din salariul de baza.
Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţa pentru completarea Legii nr.152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare.

Potrivit ordonanţei de urgenţa aprobate de Executiv, majorarile salariale se aplica astfel:
Ø poliţiştii din Ministerul Afacerilor Interne şi unitaţile/instituţiile/structurile aflate in subordinea sa beneficiaza de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de functie;
Ø personalul civil din instituţiile publice de aparare, ordine publica şi securitate naţionala, cu excepţia personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate in subordinea sa, beneficiaza de majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de baza.
Aceste masuri nu se aplica personalului care a beneficiat de majorari potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea OUG nr. 20/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr. 57/2015.
Actul normativ urmareşte eliminarea discrepanţelor in ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale poliţiştilor şi personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne şi unitaţile/instituţiile/structurile aflate in subordinea sa, precum şi ale personalului civil din instituţiile publice din sistemul de aparare, ordine publica şi securitate naţionala, care nu au beneficiat de aplicarea majorarilor prevazute de Legea nr. 152/2017.

Personalul Ministerului Afacerilor Interne a mai beneficiat, in anul 2017, de urmatoarele majorari ale veniturilor:
Ø incepand cu luna aprilie 2017, includerea, in soldele/salariile de funcţie, a diferenţei de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzatoare soldei/salariului de merit, in plata la nivelul anului 2009 (masura a fost devansata cu patru luni);
Ø incepand cu luna aprilie 2017, sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice, acordate proporţional cu timpul efectiv lucrat şi care nu fac parte din salariul/solda de baza, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi suprasolicitare neuropsihica sau, dupa caz, pentru risc şi pericol deosebit se determina prin raportare la salariul de baza/solda de funcţie, al carui/carei cuantum nu poate fi mai mic decat nivelul salariului de baza minim brut pe ţara, garantat in plata;
Ø prin Legea 153/2017, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, intrata in vigoare la 1 iulie, au fost introduse prevederi prin care poliţiştii care deţin grad didactic sau fac parte din cadrul personalului medico-sanitar pot opta pentru salariul stabilit pentru familiile ocupaţionale din Invaţamant, respectiv Sanatate.

Peste 100.000 de angajaţi ai MAI au beneficiat de pe urma acestor mariri, iar efortul bugetar total este de aproximativ 290 de milioane de lei, in anul 2017.
Prin Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 au fost aprobate unele masuri pentru completarea celor deja adoptate pentru eliminarea discrepantelor salariale pana la intrarea in vigoare a noii legi de salarizare, fiind majorat cu 15% cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie ale cadrelor militare in activitate, precum si ale soldatilor si gradatilor voluntari, inclusiv ale personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate in subordinea sa, cu exceptia celor care au beneficiat de majorari potrivit Legii nr. 250/2016.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.