SANDA LADOSI, DIRECTOR ADJUNCT la CIRCUL GLOBUS, a fost ridicata de DIICOT. INSELACIUNE si SPALARE de BANI...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 28.11.2017 13:38 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Sanda Ladosi, solista de muzica uşoara şi director general interimar al Circului Globus din Bucuresti, si sotul, Stefan Tache, ar fi fost ridicati de procurorii DIICOT din propria locuinta.

La data de  28.11 .2017,  procurorii DIICOT Structura Centrala  impreuna cu ofiţeri de poliţie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti au efectuat un numar de 10 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de   inşelaciune in forma continuata şi spalare de bani in forma continuata.

     In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2008 - 2014, doi suspecti au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat in savarşirea infracţiunilor de inşelaciune in dauna unor instituţii de credit şi spalare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţionala, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.

    De asemenea, in perioada 2008-2014 in baza aceleaşi rezoluţi infracţionale, la intervale diferite de timp, suspectii, in calitate de asociati/administratori sau imputerniciti in cadrul mai multor societasi comerciale,  au indus in eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia incheierii şi executarii a doua contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi 6 acte adiţionale prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase (finanţarea activitaţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producandu-se o paguba de 4 344 939,50 lei.

    In cauza se efectueaza cercetari fata de un numar de 17 persoane.

    La sediul DIICOT, Structura Centrala, vor fi aduse in vederea audierii unui numar de 45 de persoane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.