Scrisoare deschisa a unor basisti catre presedintele Traian Basescu

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 29.03.2013 00:01 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Mai mulţi “băsişti”, de la un capăt la celălalt al ţării, adică oameni care au ieşit în stradă în vara anului trecut pentru a sprijini legalitatea unui referendum şi, implicit, o democraţie ameninţată şi flegmată de gherilele useliste, au pus mână de la mână şi cuvânt de la cuvânt pentru o scrisoare adresată preşedintelui (încă) Traian Băsescu.
Este, de fapt, o reacţie aflată “sub semnul întrebării”, o reacţie care demonstrează încă o dată că a lupta pentru principiile democraţiei nu înseamnă neapărat să fii într-o barcă sau alta.
Cu atât mai mult cu cât la barca lui Traian Băsescu linia de plutire de mult se află sub valuri. Chiar şi în astfel de condiţii, Traian Băsescu se consideră singurul care poate face opoziţie reală în România...
Dar iată Scrisoarea deschisă a unor băsişti către preşedintele Traian Băsescu:

Domnule preşedinte Traian Băsescu,

Miercuri, 27 martie, v-am urmărit, minut cu minut, cele două ore în care aţi fost invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea sa, ”Sub semnul întrebării!”.  Două ore în care am trecut prin toate stările posibile prin care poate să treacă un susţinător care a ieşit astă-vară în stradă, un băsist care v-a susţinut necondiţionat poziţia de preşedinte dar, mai ales, statul de drept, având convingerea, ca şi cei cu care am împărtăşit-o încă de anul trecut, că e momentul să facem front comun în faţa tăvălugului antidemocratic USL-ist.
Stările noastre? Stupefacţie, tristeţe, dezamăgire, gol… Am putea continua. Un cocktail Molotov pe stomacul gol. Vă puteţi imagina câţi oameni au trecut prin aceleaşi stări ca şi noi?
Mulţi am făcut între timp mult mai mult decât a vă susţine în vară în stradă, mult mai mult decât a vă da doar like-uri, share-uri şi comment-uri pe pagina  „Alături de Preşedintele Nostru”.  Convinşi că nu e suficient, ne-am părăsit zona de confort şi, deşi nu mai fusesem implicaţi politic, ne-am alăturat celui care din vara lui 2012 a coborât în stradă pentru că a crezut, ca şi noi, în valorile democratice şi că putem crea împreună o opţiune politică credibilă anti USL, domnul Mihai Răzvan Ungureanu.  
Am ascultat ieri declaraţia dvs., la o oră de maximă audienţă. Am înţeles că doar Mişcarea Populară e credibilă şi că Alianţa DA nu poate reuşi.
Nu mai suntem suficient de credibili? Nu putem obţine mai multe procente după ce, zi de zi, de 8 luni, tot ceea ce facem alături de câteva mii de oameni este să creăm o alternativă la USL? Noi cei care ne-am asumat public o opţiune politică, nu pe Facebook, ci în viaţa reală, care am parcurs un drum greu pe care îl străbatem cu curaj şi demnitate crezând, nu doar în MRU, nu mai suntem credibili? Credeţi că sentimentul care ne leagă pe noi ăştia care, acum, după emisiunea şi declaraţiile dummneavoastră, ne-aţi pus eticheta de cetăţeni de dreapta de mâna a 2-a e fals? În niciun caz, iar gestul dvs. nu uneşte dreapta, nu adaugă valoare, ci probabil va face loc unei alianţe PNL – PDL ce va poza în singura alternativă de dreapta.
Vă dorim succes în construcţia Miscării Populare şi aşteptăm un început de dialog, singura cale care ar demonstra intenţia dvs. de întărire a dreptei româneşti.
Vreau să cred că veţi reflecta la aceste dezamăgiri ale noastre şi ale multora, vă asigur, şi că veţi găsi soluţia. Ştiţi că ea este simplă, să nu duceţi în derizoriu liderii dreptei şi ceea ce am realizat până acum şi vom contiuna să realizăm, alături de MRU. Ne sunteţi dator!

Cu deosebită consideraţie,
- Andrei Văcaru – Timişoara
- Călin Morar - Cluj
- Daniel Arfire – Sibiu
- Alex Lupu - Arad
- Dumitru Vlad – Galaţi
- Laurenţiu Ştefănescu – Timişoara
- Gavrilă Urs – Bistriţa
- Augustin Coman – Târgu Mureş
- Elvira Popeţi – Timişoara
- Mihai Huzău – Satu Mare
- Denis Soare – Bucureşti
- Raluca Cherecheş – Satu Mare

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.