Se raceste usor si treptat. Sunt asteptate si ploi. Vezi ce spun METEOROLOGII despre fiecare REGIUNE

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.11.2017 14:03 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 06 NOIEMBRIE – 19 NOIEMBRIE 2017
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Pe intreg intervalul de prognoza, variaţiile termice vor fi spre scadere, uşoara şi treptata. Majoritatea valorilor ce urmeaza sa se inregistreze se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. In medie, temperaturile maxime vor fi de la 16 grade in primele doua zile, pana in jurul a 10 grade, pe parcursul celei de-a doua saptamani, iar minimele vor scadea de la 5...7 grade in primele 3 nopţi, pana in jur de 2 grade spre sfarşitul intervalului.
Din 7 noiembrie işi vor face apariţia ploile, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 9-17 noiembrie.
CRISANA
Valorile termice, atat diurne cat şi nocturne, se vor situa peste cele normale ale perioadei. Temperaturile maxime, in scadere uşoara şi treptata pe parcursul primei saptamani şi fara variaţii importante dupa aceea, vor avea valori medii de la 15 grade, la inceput, pana la 9...10 grade la sfarşitul intervalului. Minimele nocturne, in creştere pana in 10 noiembrie şi in scadere in ultimele zile, se vor incadra, in medie, intre 2 şi 5 grade.
De la mijlocul primei saptamani vor fi ploi aproape in fiecare zi, temporar moderate şi chiar mai insemnate cantitativ in perioada 8-16 noiembrie.
TRANSILVANIA
Temperatura aerului nu va avea variaţii importante in primele 3 zile din interval, apoi va fi in scadere uşoara şi treptata. In medie, maximele vor fi cuprinse intre 10 şi 13 grade pe parcursul primei saptamani şi intre 7 şi 10 grade, in ce-a de a doua. Temperaturile minime vor avea o creştere in prima saptamana, cand, ca medie regionala, se vor incadra intre 1 şi 4 grade şi o scadere in restul timpului, de la 3 grade la inceput, pana la -2 grade la sfarşitul intervalului. Toate valorile termice, atat cele maxime, cat şi cele minime, ce urmeaza a se inregistra, vor fi, in general, mai ridicate decat in mod obişnuit in aceasta perioada.
De la mijlocul primei saptamani vor fi ploi, aproape in fiecare zi, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare in perioada 8-16 noiembrie, cand temporar vor fi moderate şi chiar mai insemnate cantitativ.
MARAMURES
In primele 3 zile din intervalul de referinţa, temperatua aerului nu se va modifica semnificativ, apoi va scadea uşor şi treptat. In medie, in prima saptamana, vor fi valori maxime cuprinse intre 10 şi 14 grade, iar in cea de-a doua intre 10 şi 8 grade. Temperaturile minime vor creşte pana in dimineaţa zilei de 10 noiembrie apoi vor scadea, uşor şi treptat. In medie, pe regiune, acestea se vor incadra intre 1 şi 5 grade in prima parte a intervalului, apoi intre 0 şi 4 grade, cu cele 0 grade in ultima noapte. Atat valorile diurne, cat şi cele nocturne, vor fi mai mari decat cele climatologic specifice acestei perioade din an.
De la mijlocul primei saptamani, probabilitatea de ploaie va fi ridicata, iar in perioada 9-16 noiembrie ploile vor fi moderate şi, temporar, mai insemnate cantitativ.
MOLDOVA
In prima saptamana din interval, in medie, maximele termice se vor incadra intre 9 şi 12 grade, iar minimele intre 3 şi 6 grade. Scaderea ce va avea loc pe parcursul celei de-a doua saptamani va conduce la un regim termic apropiat de normal. Temperaturile maxime se vor situa in jurul a 7 grade, iar cele minime vor fi in scadere de la 5 la 0 grade.
De la mijlocul primei saptamani, vor fi ploi aproape in fiecare zi, in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioadele 9-10 noiembrie şi 13-17 noiembrie.
DOBROGEA
Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative pana in data de 14 noiembrie, apoi va scadea. In medie, vor fi maxime de 13...14 grade, apoi intre 9 şi 14 grade, şi minime intre 7 şi 9 grade, apoi intre 4 şi 9 grade, peste cele specifice perioadei, cu valorile mai mici la sfarşitul intervalului.
Vor fi posibile ploi, in fiecare zi, in general slabe, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioadele 9-10 noiembrie şi 12-17 noiembrie.
MUNTENIA
In 9 noiembrie şi dupa data de 14 noiembrie, temperaturile maxime vor avea o scadere, iar in restul timpului nu vor avea variaţii importante. Temperaturile minime vor creşte in primele 3 nopţi, apoi vor scadea. Regimul termic din prima saptamana, peste cel climatologic specific perioadei, va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, in medie, intre 12 şi 14 grade şi nocturne intre 4 şi 7 grade. Pe parcursul celei de-a doua sapamani, media termica regionala, apropiata de normal, va fi, la amiaza, intre 9 şi 12 grade, iar la sfarşitul nopţilor intre 2 şi 4 grade.
In perioada 8-16 noiembrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicata.
OLTENIA
Vremea va fi uşor mai calda decat in mod obişnuit, chiar daca temperatura va fi, in general, in scadere. Media maximelor va fi de 13...14 grade la inceputul intervalului, iar spre sfarşitul acestuia se va situa in jurul a 8...9 grade. Minimele termice vor fi intre 4 şi 7 grade in prima saptamana şi intre 2 şi 5 grade, in cea de a doua.
In perioda 8-16 noiembrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicata.
LA MUNTE
Vremea va fi in racire treptata. Temperaturile maxime vor scadea de la valori in jurul a 5 grade pana spre 2...3 grade, iar cele minime vor fi in general negative şi vor cobori spre -3...-2 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va ridicata in intervalul 8-16 noiembrie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.