Se traieste mai bine in BUCURESTI decat in MADRID, BERLIN si ROMA!... Dar MOLDOVA, OLTENIA si MUNTENIA raman printre CELE MAI SARACE din EUROPA!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.03.2018 10:07 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Analiza Zilei

Marin Pana, cursdeguvernare.ro:

”Potrivit datelor publicate de Eurostat, nivelul de trai din regiunea Bucureşti-Ilfov a fost in 2016 de 139% din media UE, conform PIB/locuitor la paritatea puterilor de cumparare standard (ajustat cu nivelul preturilor nationale).
Astfel, zona Capitalei a devansat in termeni comparabili zone metropolitane europene precum Madrid (125%), Berlin (118%), Roma (110%) sau Lisabona (102%)
De retinut, urmare a calcularii unui nivel al preturilor de doar 50,7% din media europeana, cele 20.500 euro/locuitor in valori nominale au echivalat cu 40.400 euro/locuitor ca putere de cumparare, ambele praguri, cel de 20.000 euro si cel de 40.000 de euro fiind depasite in premiera.
Vestea buna este ca Romania mai figureaza acum cu doar trei regiuni de dezvoltare in topul celor mai sarace regiuni ale UE, fata de cinci regiuni in urma cu doi ani, si regiunea Vest a reusit sa atinga un obiectiv mai vechi fixat la aderare, cel de 60% din media UE si acum avem doua regiuni care indeplinesc acest criteriu, teoretic necesar pentru adoptarea euro.(...)

Vestea proasta este ca decalajele intre zonele mai bogate si cele mai sarace ale tarii s-au majorat in continuare, iar falia dintre capitala si restul tarii ( nemaivorbind de judetele apropiate ) s-a majorat considerabil.(...)
Cele trei regiuni ale Romaniei ramase la coada UE sunt:
Regiunea Nord-Est (aflata la 34% din media UE si pe locul cinci in clasamentul saraciei europene),
Regiunea Sud-Vest Oltenia (cu 42% si locul 7)
Sud-Muntenia (cu 46% si locul 12-13, alaturi de nordul Greciei, desi se afla „la o aruncatura de bat” de Bucuresti)”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.