Sedinta de guvern din 18 decembrie - Memorandumuri, Note

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 19.12.2012 14:32 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Actele normative care au fost incluse pe agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 18 decembrie:

1. MEMORANDUM cu tema: Eficientizarea activităţii de producţie a fabricii de seringi şi ace de unică folosinţă SC SANEVIT 2003 SA Arad
Guvernul a aprobat acest Memorandum întocmit de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în care se arată că este necesar să se clarifice situaţia patrimoniului SC Sanevit 2003 S.A. şi să se analizeze posibilităţile de continuare a activităţii societăţii, fie prin privatizare, fie prin asociere în participaţiune, fie prin atragerea unor surse financiare externe. Memorandumul propune constituirea unui grup de lucru interministerial pentru analiza situaţiei şi propunerea de soluţii de relansare a societăţii, grup de lucru care să aibă în componenţă reprezentanţi din MECMA, MS, MMFPS şi OPSPI.

2. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea colaborării cu Guvernul Statelor Unite ale Americii în domeniul dezvoltării telemedicinii în zonele rurale şi greu accesibile
Ministerul Sănătăţii din România colaborează deja cu partea americană într-un proiect pilot iniţiat în Delta Dunării, în cadrul căruia s-a realizat o reţea de telemedicină între cabinetele medicilor de familie şi Spitalul Judeţean Tulcea. Pentru extinderea utilizării acestor rezultate pozitive din cadrul proiectului pilot, Ministerul Sănătăţii beneficiază de o finanţare nerambursabilă în valoare de 422.786 USD din partea Agenţiei de Dezvoltare a Comerţului din Statele Unite. Memorandumul exprimă sprijinul Guvernului României pentru dezvoltarea cooperării cu Guvernul SUA în acest domeniu şi acordul pentru demararea în 2013 a analizei posibilităţilor de implementare a studiului de fezabilitate rezultat în urma acestei colaborări.

3. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea numirii domnului Enache Jiru, secretar de Stat în Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A.
Guvernul a aprobat un Memorandum întocmit de Ministerul Finanţelor Publice, prin care se propune participarea domnului Enache Jiru, secretar de Stat în MFP, ca membru în CA al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A.

4. MEMORANDUM cu tema: Stadiul negocierilor purtate cu Microsoft România în vederea implementării măsurilor aprobate în Şedinţa de Guvern din data de 24 octombrie 2012 prin Memorandumul cu tema „Măsuri necesare pentru utilizarea licenţelor Microsoft în instituţiile publice şi sistemul educaţional”
Guvernul a aprobat Memorandumul întocmit de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în care Comisia interministerială a propus următoarele măsuri:
• Pentru licenţele necesare instituţiilor publice, încheierea unui act additional la contractul de furnizare nr. 54/05.11.2012, încheiat cu reseller-ul D-con.net, care să activeze opţiunea de buy out, prin care se achiziţionează dreptul neexclusiv de utilizare pe durată nelimitată a pachetului ProDsktp ALNG MVL în cantitate de 144.000 pachete, la preţul de 1,00 euro/ pachet, respectiv 144.000 euro în total, în condiţiile eliminării tuturor restricţiilor impuse în documentul Microsoft. Suma va fi achitată în martie 2013. De asemenea, se are în vedere pregătirea documentaţiei necesare lansării unei noi achiziţii care să asigure nevoile de licenţiere a instituţiilor publice, începând cu 1 ianuarie 2013. Totodată, se intenţionează iniţierea unui proiect de parteneriat strategic între Guvernul României şi Microsoft, pentru care se va constitui un grup de lucru mixt format din membrii Comisiei interministeriale şi reprezentanţi autorizaţi ai Microsoft
• Pentru licenţele necesare sistemului educaţional preuniversitar se va încheia un act adiţional la contractul de furnizare nr. 108/2011 încheiat între MCSI şi D-con.net, prin care vor fi modificate cantităţile, dar se va prelungi termenul de valabilitate a închirierii cu 18 luni, calculate de la data 01.01.2013.
Precizăm că, în urma negocierilor purtate, oferta de buy out a fost redusă de la 45.091.172 euro la 33.254.192,58 euro. Lansarea în anul 2013 a unei eventuale noi achiziţii pentru asigurarea necesarului de licenţe pentru instituţiile publice centrale, locale şi pentru sistemul educaţional nu se va face decât după elaborarea unei strategii de utilizare a produselor software.

1. NOTĂ privind derularea procesului de pregătire a privatizării Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă ''C.F.R Marfă'' -S.A
Guvernul a primit din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii această Notă în care sunt trecute în revistă evoluţiile în procesul de pregătire a privatizării SNTFM CFR Marfă S.A.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.